Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Andy Reid 20 győzelemnél tart a rájátszásban, a Chiefs sorozatban ötödik főcsoportdöntőjére készül.

A Kansas City Chiefs a papírformának megfelelően legyőzte a vendég Jacksonville Jaguars együttesét a rájátszás második körében ez pedig mind Andy Reid vezetőedzőt, mind pedig a klubot történelmi magasságba emelte.

A 64 éves szakember ugyanis huszadik diadalát aratta az utószezonban ezzel pedig a Dallas Cowboys legendás mesterét, Tom Landryt érte utol az örökrangsor második helyén, őt pedig meg is előzheti a Cincinnati Bengals elleni főcsoportdöntőben újabb siker esetén. Az egyetlen kollégája, aki előtte marad, az a rájátszásban szinte utolérhetetlennek tűnő, 31 győzelemnél tartó Bill Belichick, a New England Patriots vezetőedzője.

Annak ellenére, hogy csodás mérföldkőhöz érkezett a jelenkor talán legnagyobb támadó zsenije, mégis sok kritika érte a Jaguárok legyőzésekor, ugyanis a csapat irányítója, Patrick Mahomes olyan komoly bokasérülést szenvedett a találkozó első félidejében, hogy nem tudott súlyt tenni a lábára, mégis végigjátszotta a meccset, pedig még akkor is szökelnie kellett, ha csak átadta a labdát a futónak.

A döntés azért teljességgel érthetetlen, mert egyrészt a Chiefs biztosan vezetett a sérüléskor, másrészt amíg megvizsgálták Mahomes bokáját, addig a cseréje, Chad Henne olyan támadássorozatot vezetett, melynek végén touchdownt passzolt. Ennek fényében teljesen felesleges kockázatot jelentett Mahomes visszaállása, mert Henne jól szállt a meccsbe, azaz nagy valószínűséggel vele is sikerült volna győzni, sőt, vele akár még nagyobb különbség is kialakulhatott volna, mert bizony a mobilitását vesztett Mahomes sérülten nem volt annyira meggyőző.

A Főnökök mindenesetre sorozatban ötödször jutottak az Amerikai-főcsoport (AFC) fináléjába, erre pedig korábban mindössze két együttes volt képes. Az Oakland Raiders 1973 és 1977 között ugyancsak ötször, míg a Patriots 2011 és 2018 között nyolcszor játszott AFC-döntőt. A Chiefs az előző négy alkalomból kétszer jutott Super Bowlba és egyszer emelhette magasba a Vince Lombardi-trófeát. Érdekesség, hogy a Nemzeti-főcsoportban öt egymást követő finálés szereplésre nem volt példa. Négy a Dallas Cowboysnak kétszer és a 2000-es évek elején az éppen Reid által vezetett Philadelphia Eaglesnek jött össze.

A Chiefs ellenfele, a Cincinnati Bengals pedig saját rekordjait döntögeti. Az ohiói együttes az irányító Joe Burrow 2020-as érkezése előtt mindössze öt győzelmet aratott a rájátszásban és soha nem sikerült két egymást követő idényben meccset nyernie az utószezonban. Nos, Burrow vezérletével ez három idény alatt összejött, így megismétlődik a tavalyi AFC-döntő, amikor is a Bengals meglepetésre diadalmaskodott, most viszont már korántsem tartják esélytelennek.

Az NFC fináléjában is van egy “újrázó” a San Francisco 49ers révén, azaz a négy főcsoportdöntősből három megismételte a tavalyi teljesítményét, csupán a címvédő Los Angeles Rams volt erre képtelen, ráadásul a Kosok a rájátszást sem élték meg.

Kapcsolódó cikkek