Darts

8 órás darts-dömping – Players Championship Finals 1. nap

2022. november 24.

A PDC a sorsolás után azt a döntést hozta, hogy összevonja a két pénteki etapot, így a sportág szerelmesei 11:30-tól 19:30-ig két táblán összesen 32 mérkőzést nézhetnek meg.

Damon Heta-Ricardo Pietreczko

A főszínpad harmadik meccsén bemutatkozik az első kiemelt, Damon Heta. Az ausztrálok elsőszámú játékosa idén megnyerte a World Cup of Dartsot Simon Whitlock oldalán, de ezen kívül az elmúlt televíziós versenyeken nem osztottak neki sok lapot. A mostani ellenfele 2022-ben vált profivá és rá is ment a bemutatkozó éve az akklimatizálódásra. A jó hajrájával végül csak ide tudta magát kvalifikálni, a világbajnokságra már nem.

Legek száma: 9,5 felett 2,30

Scott Williams-Alan Soutar

A Challenge Tour-győztes és a friss Grand Slam of Darts-negyeddöntős összecsapása csak a kettes táblára fért oda, de akik ezt a találkozót választják, valószínűleg nem járnak rosszul. Egyikük sem örülhet a sorsolásnak, főleg Williams, akinek minden győzelem aranyat ér a top 64-ért folyó küzdelemben. A nagy tét ellenére sportszerű, jó hangulatú küzdelem várható a két brit között.

Scott Williams 180-as dobássorozatainak száma: 2,5 felett 1,73

Jim Williams-Mike de Decker

Scott mellett Jim Williams is nyert a szezon során Players Championship-fordulót, de a kiegyensúlyozatlanságát jelzi, hogy ennek ellenére csak a 31. helyen végzett a PC-rangsorban. Mike de Decker az a játékos, akinek a statisztikai mutatói révén a top 40-ben lenne a helye, a keze alapján pedig az elitben, azonban a jó mutatókat képtelen győzelmekre váltani, miután katasztrofálisan kiszállózik. Ősszel viszont valami megváltozott, szeptember 1-je óta a 15. legmagasabb átlaggal rendelkezik és 7. legmagasabb első kilenc nyilas átlaggal, így a továbbra is gyenge duplázását tudja ellensúlyozni.

Mérkőzés győztese: Mike de Decker 1,88

Michael Smith-Ritchie Edhouse

Mintha csak ma lett volna, amikor legutoljára találkoztak, egészen pontosan november 14-én. Nem volt túl rég mégis hatalmasat fordult azóta a világ, ugyanis Michael Smith kilencedik próbálkozásra megszerezte az első major-címét. Nem csak képletesen szakadt át egy gát a „Bullyboy-nál”, hanem valósággal összeomlott a győztes nyíl után. Végre nem az agyaló Smith-t láttuk, hanem a maga körül mindent kizáró gépet, aki a kiesés kapujában is csak darál. Nem tudni milyen plusz energiákat szabadított fel benne ez a siker, de mindez Edhouse-on csattanhat.

Mérkőzés győztese és legtöbb 180-as: Michael Smith 1,58