Darts

A legjelentéktelenebb major!? – World Series of Darts Finals 1. nap

2022. szeptember 15.

Erre a nem túl becses címre joggal pályázik a PDC éves világkörüli turnéját lezáró verseny, miután számos sztár el sem indult a kvalifikáción.

De akik tábla elé állnak Amszterdamban, nem lesznek híján a motivációnak.

Jamie Hughes – Dave Chisnall

Hughes-nak ígéretesen indult a profi karrierje, de egy makacs könyöksérülés visszavetette a teljesítményét, azonban azután sem kezdtek javulni az eredményei, hogy rászánta magát az operációra. Az egykoron Top 30-as dartsosnál tavasszal még felmerült annak a lehetősége is, hogy elveszti a Tour-kártyáját, de a pozitív változások okán ettől már nem kell izgulnia. Chisnall egyetlen alkalom kivételével az összes WSoDF-ön részt vett, de az elmúlt két esztendőben gyengén játszva azonnal búcsúzott. Most nehezebb ellenfelet kapott, mint az elmúlt években.

Leg hendikeppel: +2,5 Jamie Hughes 1,53

Gordon Mathers – Damon Heta

Az óceániai szakasz legjobb játékosa és az ausztrálok első számú versenyzője csap össze. A két auszinak komoly múltja van, a DartConnect rendszer megjelenése óta 11 találkozójuk volt, amiből hármat is nyert Mathers, de mióta profik, 3-0 az állás a „Heat” javára. Heta minden fontos statisztikai mutatóban messze jobban teljesít honfitársánál, de „GG” ebben a szériában egyszer már borította a papírformát, bár ehhez kellett Michael Smith gyenge játéka is.

Damon Heta a mérkőzés győztese és több 180-at dob: 1,50

Leonard Gates – Devon Petersen

Petersen a Covid-időszak egyik legnagyobb nyertese volt. A Wayne Mardle-lel folytatott munka révén minden várakozást felülmúlva a világ egyik legnagyobb 180-as termelőjévé vált, de ez nem tartott sokáig. Egy könyöksérülés miatt ugyanis változtatni kényszerült a dobóstílusán. A 2020-as évi 96,16-os körátlaga mára bezuhant 90 alá. A 61,62%-os győzelmi rátája, tavaly 42,42%-on állt meg, idén pedig éppen eléri a 37%-ot. Leonard Gates-nek komoly esélye van egy profi skalpjának a begyűjtésére, ami jól jönne a Grand Slam of Darts és a világbajnokság előtt önbizalom növelés gyanánt.

Mérkőzés győztese: Leonard Gates 1,90

Simon Whitlock – Danny Noppert

Mindössze negyedszerre találkoznak és először egy nagy tornán, ami nagymértékben köszönhető a két játékos eltérő pályaívének. Whitlock éppen akkor éli át pályafutása egyik legnehezebb időszakát World Cup of Darts sikere ellenére, amikor Noppert nimbusza egyre magasabban van. A „Wizard” teljesen kiszámíthatatlan egyik tornán egy arcpirító vereséggel hívja fel magára a figyelmet, majd a következőn egy hatalmas bravúrral. „Noppie” jobb, ha vigyáz, amennyiben nem akar azonnal búcsúzni, mint az őszi European Tour-fordulók alkalmával.

180-asok száma: 5,5 felett 1,58