Darts

A német tehetség újabb nagy napja? – Baltic Sea Darts Open 2. nap

2023. február 25.

A kieli torna második napján már a kiemeltek is becsatlakoznak, köztük hét dartsos, akik csütörtökön még Dublinban szórakoztatták a szurkolókat.

A legtöbbjükre ujjgyakorlatnak tűnő feladat vár, de nem mindenki volt ilyen szerencsés a sorsolásnál.

Ryan Searle-Mario Vandenbogaerde

A „Heavy Metal” az előző szezont két drámai kieséssel zárta és az év eleji Mastersen is hasonlóan peches körülmények közepette hagyta el a színpadot, azonban ez nem szegte kedvét és az első két Pro Tour-hétvégén kétszer is döntőzött, amiből egyet behúzva vezeti a Players Championship Finalshöz tartozó ranglistát. Vandenbogaerde az első PDC-s évében még csak próbálta megtalálni a helyét a darálóban, de ez 2023-ra alighanem sikerült, mert már most harmadannyi pénznyereményt kaparintott meg, mint egész 2022 során.

Joe Cullen-Aaron Monk

A „Rockstar” legnagyobb bánatára, ahogy de Sousa esetében, úgy neki sem volt elég egy Premier League-döntő az újabb PL-meghívóhoz. Cullen ezen csalódáson már túl is tette magát, sőt jelenleg a profi mezőnyben a legmagasabb éves átlaggal bír (98,67). Aaron Monk 2019-ben vesztette el a Tour-kártyáját és csak most januárban tudta visszaszerezni. A korábbi ifjúsági világbajnok óriási várakozások közepette érkezett meg a felnőttek közé, de nem tudott felnőni a feladathoz és számos nála kevesebbre tartott kortársa, köztük Cullen is mára túlnőtte.

Danny Noppert-Keegan Brown

A holland a UK Open győzelme ellenére sem kapott meghívást a sportág vándorcirkuszába, de ez se szegte kedvét és már be is gyűjtötte az idei első tornagyőzelmét. Egyelőre tömeg terén elmarad az elmúlt években tőle látott számoktól, de cserébe nála jobban senki sem dobja a duplákat (45,49%). Keegan Brown NHS-dolgozóként 2020 óta a közjó érdekében háttérbe szorította a pályafutását, ami a profi státuszának elvesztéséhez vezetett. Az angol ugyan visszaszerezte ezt, ámbár még rengeteget kell dolgoznia a játékán, ha újra a sötét ló szerepében akar tetszelegni.

Michael Smith-Niko Springer

A „Bullyboy” újabb értékes pontokat kaparintott meg a Premier League-ben, de Price már nagy falatnak bizonyult számára. Ha azt hiszi, hogy szombat este könnyebb dolga lesz, mint a walesi ellen volt, valószínűleg téved. Springer ugyanis a bombaerős német mezőnyből is felfelé lóg ki és a 2023-as Q-Schoolon mutatott teljesítménye is arra enged következtetni, hogy csak rajta múlik, mikor csatlakozik a nagyokhoz. Láthatóan a több ezres közönség sem nyomja agyon, hiszen ez lesz a hatodik meccse a European Touron és eddig minden alkalommal 90-es átlag felett zárt. Vajon a regnáló világbajnokkal is elbánik a helyi kedvenc?