Darts

Cullen megint kioszt egy 6-0-át? – New South Wales Darts Masters 1. nap

2022. augusztus 18.augusztus 19th, 2022

Két csúcspárharc ismét összejött, illetve két összecsapás megismétlődik az előző hétről. Az alsó ág, majdhogynem a legerősebbre sikeredett, így a felül szereplők közül többek útja is kikövezettnek látszik.

Joe Cullen – Dave Marland

A „Rockstar” egy hete szintén Marlanddal lett összesorsolva, ahol Cullen ellenállhatatlanul dobott és legveszteség nélkül abszolválta az első kört. A skót gyökerekkel rendelkező ellenfele is sokat tett ezért, aki hat leg során négy darab 140+-os körrel zárt, emiatt nem is volt lehetősége kiszállózni. A Premier League-döntős nem fog minden alkalommal 108-as átlag felett dobni és riválisa is kevésbé lesz lámpalázas, de ezek ellenére is egy sima mérkőzés várható.

Joe Cullen a dobóvonal királya: 1,61

James Wade – Gordon Mathers

Mathers jutott a legtovább az ausztrálok közül a townsville-i fordulón, miután két mérkőzést is tudott nyerni. Az első kilencnyilas átlaga a torna folyamán 93,01 volt, a duplákon 26,5%-kal teljesített, de a riválisai gyenge játéka ellen ez is elég volt. James Wade az első héten kikapott Whitlocktól, de a „Wizard” ellen mutatott teljesítménye elég lehet egy szolid sikerre pénteken, ha nem tud emelni a szinten „GG”.

Leg hendikeppel: +3,5 Gordon Mathers 1,40

Fallon Sherrock – Mal Cuming

Sherrocknak eddig nem volt szerencséje a sorsolással, ugyanis minden WSOD versenyen Pro Tour-kártyással volt kénytelen szembenézni. Ez a sorozat megszakadt, de így sem lesz egyszerű dolga. Cuming egy rutinos játékos, aki jó eséllyel kvalifikál a következő WDF-világbajnokságra. Az auszitól nem vártható földöntúli játék, de egy stabil 80 körüli átlagra bármikor képes, amivel az esélyesség terhét nehezen kezelő „Queen of the Palace-t” akár meg is verheti. Mindenesetre az angol hölgynek ideje megmutatni, hogy nem csak underdogként képes extrákra.

Mérkőzés győztese: Mal Cuming 2,30

Michael Smith – Damon Heta

Smith hajlamos a lassabb játékosok ellen a szenvedésre, de Heta nem tartozik közéjük. A „Heat” ellen rendre szállítja a 180-akat és a kiszállók sem hagyják cserben, de riválisának is van mibe kapaszkodnia, hiszen a legutolsó meccsüket ő nyerte és most a közönség is őt támogatja majd. A „Bullyboy” egy hete pazarul kezdett, de amint kapott egy olyan ellenfelet, aki nyomás alá tudta helyezni jöttek a szokásos hibák. Heta több is lehet ennél, sőt többnek kell lennie, ha nem akar a hazai publikum előtt újabb gyors búcsút produkálni.

Michael Smith összes 180-as dobássorozata: 2,5 felett 1,50