Darts

Három nemzet tornája – World Series of Darts Finals 3. nap

2022. szeptember 18.

Számos kiemeltnél rezgett a léc, de végül csak ketten búcsúztak.

A negyeddöntő mezőnye nemzetiség alapján ennyire egysíkú utoljára az első kiírás alkalmával volt.

Gerwyn Price – Joe Cullen

Cullen a profi mezőnyt vizsgálva 2020 óta a legtöbb olyan mérkőzéssel bír, ahol gyengébb átlagot dobott, mint a riválisa, mégis győzni tudott. A tegnapi Chisnall elleni összecsapása is ezek sorát erősíti, bár itt nem csak a „Rockstar” küzdőszellemét kell dicsérni, hanem „Chizzy-t” a 8(!) elrontott meccsnyíl miatt elővenni. Price-t hatalmas csatára kényszerítette Campbell, de a walesi a visszavett kezdésével megtörte a kanadait. Cullennek a duplákon kell javulni, az „Icemannek” a tömeg terén. Aki előre tud lépni afelé dőlhet a mérleg nyelve.

Joe Cullen 180-as dobássorozatai: 4,5 felett 1,61

Ryan Joyce – Dirk van Duijvenbode

Joyce-szal nagyot fordult a világ. Pénteken még arra panaszkodott, hogy mennyire diszkonfortosan érzi magát a színpadon, miután az elmúlt időszakban sorban maradt le a nagy versenyekről, majd szombaton kiütötte Van den Bergh-et. A belga nem a legjobbját hozta, de az angol olyan szintet ütött meg, ami egy csúcsformában lévő Dimitrinek is fejfájást okozott volna. Duijvenbode megint legyőzte Andersont és a saját elmondása szerint ehhez egy meglepően visszafogott játék is elegendő volt.

Legek száma: 15,5 felett 1,50

Michael Smith – James Wade

Ahogy várni lehetett, Wade könnyedén jutott tovább 90-es átlag alatt teljesítve is, de a nagyon motivált Smith ellen ennél jóval több  kell, hogy begyűjtse az első major sikerét, amire tökéletes a WSoDF. 2018-ban pont a „Machine-nal” szemben szerezhette volna meg az elsőt, de akkor megremegett a célvonalnál. Most nagyobb a különbség a két dartsos között és kisebb a tét, így minden a „Bullyboy” mellett szól.

Mérkőzés győztese: Michael Smith 1,45

Michael van Gerwen – Jonny Clayton

115,46-os első kilenc nyíl, 50%-os kiszállózás. Ez az a Clayton, aki tavaly az év dartsosa címre is joggal pályázott, de nem lesz egyszerű dolga, mert Gerwen is kiválóan játszott Heta ellen, bár a holland megint elkezdett leragadni a duplákon. Ez főleg azért aggasztó, mert az elmúlt időszakban általa preferált D20-on hibázott rengeteget. Amennyiben a „Ferret” tartja a formáját ez a hollandnak a mérkőzésébe is kerülhet.

Jonny Clayton legmagasabb kiszállója: 120,5 felett 2,10