Darts

Heta győzelem nélkül zárja a túrát? – New Zealand Darts Masters 1. nap

2022. augusztus 25.

Az ausztrál szakasznak vége, de még hátra van az új-zélandi forduló, ahol szintén nem járt a PDC a koronavírus megjelenése óta, így nem csak a publikum, hanem a helyi játékosok is ki vannak éhezve.

Jonny Clayton – Mal Cuming

Claytonnak nagyon kellett az előző heti siker, ami kissé a semmiből jött a rosszabbul sikerült tornák után. A „Ferret” nem játszott kimagaslóan, de a legstabilabb tudott lenni, ami éppen elég volt a trófeához. A mostani ellenfele nagy lehetőséget szalasztott el Sherrockkal szemben. Cuming az egész találkozó során ideges volt, ami okán gyengén kiszállózott (21,74%) és az utolsó legekben nem volt olyan köre, ami ne tartalmazott volna szektorhibát. Most az esélytelenek nyugalmával színpadra lépve kevesebb hibát követhet el.

Leg hendikeppel: +4,5 Mal Cuming 1,72

Joe Cullen – Damon Heta

Blackpoolban futottak össze utoljára, akkor az ausztrál jó formájából semmi sem látszódott, sőt a „Rockstar” felőrölte, ami egy 10-2-es vereségbe csúcsosodott ki. A „Heatnek” a nagyok elleni játékával most nem volt baja, de a kulcspillanatokban mindig a riválisa tudott egy kis extrával előhozakodni, így könnyen megeshet, hogy az auszik első számú dartsosa győzelem nélkül zárja a hazai túrát.

Joe Cullen összes 180-as dobássorozata: 2,5 felett 1,54

Michael Smith – Warren Perry

Warren Perry a régió egyik legendás játékosa, aki már a 2006-os világbajnokságon képviselte hazáját, 2014-ben legyőzte Michael van Gerwent és jelenleg is a DPNZ-ranglista második helyén áll. Idén szerepelt a World Cup of Dartson is, ahol Dolan ellen megmutatta, hogy fellángolásokra még képes, de azért egy profi ellen csak akkor van reális esélye, ha az illető félvállról veszi. Smith-nek ez nem szokása, sőt szereti minél gyorsabban letudni az ehhez hasonló első körös mérkőzéseit.

A dobóvonal királya: Michael Smith 1,61 

Michael van Gerwen – Bernie Smith

Bernie Smith az idősebb versenyzők sorát erősíti, ennek ellenére kevés televíziós rutinnal rendelkezik, de azokon sosem vallott szégyent. Mindhárom találkozóján bőven 80-as átlag felett dobott, de a legemlékezetesebb a Pipe ellen vívott csatája, ahol az ellenfele mindent bevetett a siker érdekében és be is vált, de az erkölcsi győztes az új-zélandi lett. MvG ugyan megnyerte az első versenyt, de ott is megizzadt a nyitókörben, majd a rá következő héten Whitlock búcsúztatta. Ha most nem is szenved meg ennyire, de Smith lophat tőle legeket.

Leg hendikeppel: +4,5 Bernie Smith 2,33