Darts

Ki él a hatalmas lehetőséggel? – UK Open 2. nap

2023. március 04.

A délutáni brutális sorsolással, ahol 24 darab top 32-es játékost is egymáshoz húzott Chris Mason és Alan Warriner, ezzel alaposan kigyomlálva a mezőnyt, számos kimagasló teljesítményt nyújtó alacsonyabban rangsorolt játékosnak nyitották meg a kapukat.

Willie O’Connor-Danny Noppert

A péntek esti programban a UK Open címvédőjét az egyik hátsó táblára száműzte a szervezet, így megfosztva rengeteg nézőt attól, hogy láthassa a negyedik kör egyik legjobb találkozóját. A bombaformában lévő Jim Williams meg tudta izzasztani Noppertet, de a holland állta a sarat és végig kontrollálta a walesit. O’Connorral tavaly az elődöntőben csaptak össze, ahol mindketten mélyen a tudásuk alatt játszottak a nagy tét miatt. Végül ebből „Noppie” jött ki jobban és az a verseny új szintre emelte a karrierjét. Az egymás elleni mérleg is mellette szól (5-1), azonban a „Magpie” két meccsen összesen három leget vesztett, ami több, mint imponáló magabiztosságra vall.

Kim Huybrechts-Gary Anderson

Februárban nyolc év után nyert újra PDC-tornát a belga. A döntőt követő interjúja során az elitbe való visszakapaszkodást jelölte meg végső célnak. A jól csengő szavak mögött komoly teljesítmény is van, hiszen Huybrechts győzelmi rátája idén meghaladja a 70%-ot. Gary Anderson a rosszul sikerült világbajnokság után kissé lekerült a radarról, de a skót még mindig bárkire veszélyes lehet. 2023-ban az egész profi mezőnyben a legmagasabb első kilenc nyilas átlaggal rendelkezik (108,21), csak a pocsék kiszállózásának (28,7%) köszönheti, hogy nem tartják számon a torna favoritjai között.

Luke Woodhouse-Andrew Gilding

Woodhouse tipikusan az a versenyző, akiről egész évben nem hallani, majd egyszer csak a vb-sorsoláskor előkerül a neve, miután a Pro Tour-ranglista végére odaérve beverekszi magát. „Woody” kapta már el nagy versenyen Dimitri Van den Bergh-et, Michael Smith-t és most éppen Josh Rock-ot. A korábbiakhoz képest viszont ezúttal nem hullott ki a bravúrja után, hanem hozta azt a magas szintet, amivel kezdte a napot. Gildinggel szemben kelleni is fog az extra, ugyanis a „Goldfinger” tartja azt a színvonalat, ahová tavaly emelte a játékát.

Joe Cullen-Karel Sedlacek

Cullen sokáig 100 feletti átlagon mozgott Slevin ellen, akinek a stílusa nagyon is feküdt a „Rockstarnak”, de hiába vonult 7-3-as előnnyel szünetre, az írnek még a 9-8-ra való felzárkózáshoz is volt nyila. Sedlacek az első fordulóban kezdett, ami még De Zwaanról mondható el a talpon maradtak közül. A cseh eddig nem ütközött ellenállásba, emiatt hirtelen nagy ugrás lesz egy top 16-os dartsos, de ha valakinek, akkor neki nincs vesztenivalója.