Darts

Ki emeli magasba az első trófeát? – Queensland Darts Masters 2. nap

2022. augusztus 13.

Bár két 6-0-át is kiosztottak a helyi erőknek, hárman még versenyben vannak. A trió legrutinosabb tagján kívül a többieknek csak az ellenfelük megizzasztása lehet a cél.

Dimitri Van den Bergh – Joe Cullen

Az egyetlen párharc, ahol két kiemelt ütközik meg. A belga a jó kezdés után kicsit kiengedett, de végig kontroll alatt tartva az ellenfelét abszolválta az első fordulót. Cullen most ejtette meg a World Series debütálását és a 108,65-ös átlaggal be is jelentkezett a végső győzelemre. A televíziós versenyeken rendre elkerülik egymást, az egyetlen színpadi találkozásukból Van den Bergh jött ki jobban, de összeségében az angolnak kedvez az örökmérleg.

180-asok száma: 7,5 felett 1,41

Michael van Gerwen – Haupai Puha

MvG papíron a legkönnyebb ellenfelet kapta, de szinte az egész találkozón futnia kellett az eredmény után. Pályafutása legalacsonyabb WSoD átlagával zárt (85,97), de mentségére szóljon, hogy amikor kellett pillantok alatt törte össze az ellenfele álmait. Puha hiába számít rutinos résztvevőnek a Clayton elleni volt az első sikere. A kiváló kezdése tarthatatlan volt, azonban olyan mértékben nem esett vissza a játéka ez után sem, hogy egy dekoncentrált „Ferrettel” szemben bajba kerüljön. A szombati nap nagy kérdései, hogy még egy ilyen jó napot ki tud fogni a „hazai” dartsos és Gerwen tud-e egymást követő két alkalommal ilyen rosszul játszani.

Michael van Gerwen összes 180-as dobássorozata: 2,5 felett 1,52

Michael Smith – Gordon Mathers

Smith tudásbeli fölénye akkora volt, hogy az ellenfele egyetlen alkalommal sem tudott próbálkozni a kiszállással. Gordon Mathers Fallon Sherrockon jutott túl, de a mezőny egyetlen hölgy tagja nem rakta magasra a lécet, így a harmadik számú ausztrálnak komoly javulást kell bemutatnia, ha bármilyen szintű ellenállást szeretne kifejteni a „Bullyboy” darálójával szemben.

Leg hendikeppel: -3,5 Michael Smith 1,57

Simon Whitlock – Gerwyn Price

A helyi hős Wade-et stabil teljesítményt nyújtva búcsúztatta és nem állt távol attól, hogy a páros partnerével csapjon össze, de Price másként gondolta és a walesi a klasszisát megvillantva felülmúlta Hetát. A világelső Pro Tour versenyek alkalmával tanúsított játéka nem töltheti el elégedettséggel a rajongóit, de a televíziós tornákon már-már a 2020 végén látott „Iceman” köszön vissza. A „Wizardnak” a legjobbját kell nyújtania, ha örömet akar szerezni a hazai publikumnak, de a pénteki játéka elég lehet a riválisa megszorongatásához.

Legek száma: 12,5 felett 1,56

Szerző: Pirbusz Dániel