Darts

Megint Razma lesz a megmentő? – Nordic Darts Masters 1. nap

2023. január 19.

A Közel-Keleten nem volt sikerélménye a hazai versenyzőknek és az eddigi észak-európai megmérettetések sem a helyi dartsosokról szóltak. Megint egy lett köp bele a nagyok levesébe?

Dimitri Van den Bergh-Madars Razma

A három olyan találkozó egyike, ahol két Tour-kártyás csap össze és itt van a legnagyobb esély a papírforma borulására. Van den Bergh az előző heti tornán pocsékul kiszállózott (18,87%), így mindkét meccsén egy 80 közepi átlaggal is könnyedén fel lehetett vele venni a versenyt. Ezt Razma is játszi könnyedséggel hozhatja, sőt ennél jóval többet is, ami a belga korai búcsúját idézheti elő.

Michael van Gerwen-Andreas Harrysson

MvG visszatér a jól megérdemelt pihenőjéről, így ő is beszáll a buliba. A holland a kipihent jelző mellett a farkaséhessel jellemezhető. Gerwen nagyon közel volt a trón visszaszerzéséhez, de pont a döntő pillanatban nem tudta azt az extrát hozni, ami a vb-serleg felemeléséhez kellett volna. Az ebből fakadó frusztrációja Harryssonon csattanhat, aki egy kiváló játékos, de egy motivált „Mighty Mike-kal” aligha tudja tartani a lépést.

Gerwyn Price-Benjamin Drue Reus

A walesi a vb-fiaskója után gyorsan visszatért a helyes útra és egészen a döntőig jutott Bahreinben. Price a World Series of Dartsok alkalmával gyakran lassan kezd, ami esélyt nyújthat fiatal riválisának. Drue Reus bemutatkozás gyanánt tavaly 6-0-s vereséget szenvedett Van den Bergh ellen. A dánt hazája egyik legtehetségesebb versenyzőjének tartják, aki a Nordic and Baltic sorozatban nyújtott teljesítményének köszönhetően lehet itt. A Q-Schoolon iskolai elfoglaltságok miatt nem tudott részt venni, de a koppenhágai szereplés útjába már semmi sem állhatott.

Michael Smith-Darius Labanauskas

Labanauskas pár éve még roppant veszélyes ellenfél lett volna Smith számára, de azóta más és más irányba változott a karrierjük. A litván szépen lassan kicsúszott a Top 40-ből és jobb, ha hátrafelé nézelődik, hogy megtarthassa a profi státuszát, míg az angol immár világelső és az elmúlt négy televíziós tornából három is az ő sikerével zárult. Ugyan a „Lucky D” még mindig képes kimagaslóan teljesíteni a duplákon, ezzel ellensúlyozva a tömeg során szerzett hátrányát, azonban ez jelen viszonyok között csak a vereség mértékén változtathat.