Darts

Megint túlpörög Duijvenbode? – World Series of Darts Finals 2. nap

2022. szeptember 17.

A nyolc kiemelt is becsatlakozik szombat este, de az elmúlt évek megmutatták, hogy nem feltétlen jelent előnyt, ha valaki az első napot pihenéssel töltötte.

Dirk van Duijvenbode – Gary Anderson

Duijvenbode már nem egyszer taglalta, hogy az idolja mindig is Gary Anderson volt, emiatt a mindig érzelemdús hollandnak komoly kihívást okozott a skót ellen játszani. Az első hat találkozójukból csak egyet tudott megnyerni DvD, de a világbajnoki csatájuk fordulópontnak bizonyult. Az akkori túlmotiváltságából tanulva azóta 3-0 az állás számára, de hazai pályán még sosem fogadta a példaképét.

Mérkőzés győztese: Dirk van Duijvenbode 1,57

James Wade – Leonard Gates

Wade szerencsés volt a sorsolásnál, mert az ellenfele egy formán kívüli dartsos és egy kevés színpadi rutinnal rendelkező versenyző közül került ki. Végül Gates személyében az utóbbit kapta, de az amerikaival jobb, ha vigyáz, mert minden egyes hasonló megmérettetés csak erősebbé teszi. A „Machine-t” a World Series-fordulók óta nem láthattuk, mivel hosszú idő után kiszorult a Pro Tour-lista top 16-jából. Ez is mutatja, hogy nincs minden rendbe a torna egykori győztesénél.

Leg hendikeppel: +3,5 Leonard Gates 1,50

Dimitri Van den Bergh – Ryan Joyce

Joyce 2018-ban nyert Tour-kártyát, de még sosem futottak össze Van den Bergh-gel. Az angolnak nincsen jó éve, jelenleg úgy látszik nem lesz ott a világbajnokságon, ami a profi pályafutása során még nem esett meg vele. A belgának nem a kvalifikáción kell izgulni, hanem az egészségén, miután az előző European Tour-hétvégén pánikroham tört rá. Azóta pihenéssel próbálta tölteni az idejét, de így is kérdéses volt a szereplése, azonban egy félig hazai tornát mégsem hagyhatott ki.

Több 180-as dobás: Dimitri Van den Bergh 1,62

Gerwyn Price – Matthew Campbell

A walesi az óceániai turné után inkább a felfrissülést választotta, de egy hete már tábla elé állt, dobott két 100 feletti átlagot és egészen a negyeddöntőig jutott. Campbellnek nem volt könnyű feladata az első körben, de sikerült elhallgattatni a publikumot. Ma már lehet mögötte állnak, majd. Egy kiváló meccs lehet, ha a kanadai fel tudja venni a kesztyűt és a tegnap hiányzó nagy kiszállói is megérkeznek.

Legmagasabb kiszálló: 113,5 felett 1,83