Darts

Mennyit bír Smith csuklója? – Baltic Sea Darts Open 3. nap

2023. február 26.

Az eddigi könnyed átmozgató edzésnek minősülő két nap után, vasárnap már felpörög a verseny, és aki haza akarja vinni a győztesnek járó 30000 fontot, annak négy mérkőzést is kell nyernie.

Nem biztos, hogy jelen állapotukban minden talpon lévő játékossal érdemes számolni.

Luke Humphries-Dimitri Van den Bergh

„Cool Hand” a tavalyi Pro Tour-szezon sztárja volt, amely címnek elsősorban a European Touron begyűjtött serlegeivel ágyazott meg. Eredmény tekintetében most is makulátlanul kezdett, de a játéka hagyott kívánni valót maga után. Rengeteg szektorhibával tudta le a találkozót, ami Gurney pocsék kiszállózása (10%) miatt belefért, de a zárónapon ennyi pontatlanság kieséshez vezethet. Akár már Van den Bergh-gel szemben is, aki stabil teljesítményt nyújtva tudta le a második fordulót.

Michael Smith-Dirk van Duijvenbode

Már a kézfogásnál látható volt, hogy valami nincs rendben a világbajnok dobókezével, amit a körről körre bemutatott csuklókörzések csak alátámasztottak. Ilyen hendikep mellett nem meglepetés, hogy Springer irányította meccset, viszont Smith a német egyetlen megingását kegyetlenül kihasználva magához ragadta a kezdeményezést és lezárta az összecsapást. „Bullyboy” elmondása szerint ez a probléma nem a semmiből jött, de ezelőtt nem érzett olyan erős fájdalmat, mint szombaton. A korábban egyoldalú párharc Duijvenbode visszatérése óta kiegyenlítettebbé vált, és ez egy remek alkalom a „Titan” számára, hogy tovább faragja az egymás elleni mérlegben fennálló hátrányát.

Martijn Dragt-Ryan Searle

A hollandnak sok más dartsoshoz hasonlóan nem sikerült a formaidőzítés a Q-Schoolra, így bőven a tudása alatt teljesítve az első szakasz után csomagolhatott. Dragt már a Challenge Tour idei kiírásában is jelezte, hogy érdemes vele számolni, amikor a harmadik versenyen döntőig jutott. De ez a kieli hétvége még a PDC „másodosztályában” elért eredményeinél is jobban rávilágít arra, hogy jó irányba halad a karrierje. Searle Vandebogaerde ellen lassan kezdett, azonban ezt az ellenfele nem tudta kihasználni. A „Heavy Metal” az álmos start ellenére is 95 feletti átlagon zárt.

Damon Heta-Martin Schindler

Heta 3. kiemelthez méltó módon mutatkozott be az új helyszínen és bejelentkezett a végső sikerre. Az ausztrálnak eddig sem a Pro Tour-tornákkal volt a problémája, de amíg nem tudja a legjobbját nyújtani a major versenyeken, addig ezekből az eseményekből kell kihoznia a maximumot. Schindlernek Wenig személyében egy jó barátján kellett átrágnia magát és a kezdeti tapogatózás után ő tudott alkalmazkodni e szituációhoz, ami a győzelmet is meghozta neki. A vasárnap délutáni etap zárásának szánt mérkőzésen a „Heat” mellett szólnak az esélyek, de a német mögött lesz több ezer szurkoló.