Darts

Minden idők legerősebb World Series-mezőnye – Dutch Darts Masters 1. nap

2022. június 23.

A PDC világkörüli turnéjának a lényege, hogy feltörekvő vagy fekvésükből adódóan elszeparált régiókban népszerűsítsék a sportágat.

A hollandokra egyik sem igaz, sőt az angolok után a legtöbb Pro Tour-kártyással rendelkező nemzetről beszélhetünk. Az új Premier League lebonyolításban, azonban nincs helye egy rotterdami dupla estnek, így jobb híján ezt nyújtja kárpótlásul a szervezet. A 2019-es German Masters tartja a rekordot a legtöbb hazai első körös győzelemmel, az akkori hármat könnyen átadhatják a múltnak Nopperték.

Fallon Sherrock – Maik Kuivenhoven

Sherrock ezúttal is esélytelenebbként van elkönyvelve, csak úgy, mint a Nordic Mastersen. Akkor Labanauskas rettenetes játékát kihasználva behúzta a mérkőzést, de az igazán jó játékkal Michael Smith ellen tudott előrukkolni. Úgy tűnik a „Queen of the Palace” csak a tényleges sztárok ellen képes a legjobbját hozni, ami kedvez Kuivenhovennek, aki 2019-ben vált profivá és úgy tűnik idén is megkapaszkodik a top 64-ben. Egy ilyen konzisztens játékos ellen kevés lehet Fallon eddig látott első fordulós teljesítménye.

Tipp: 180-asok száma: 4,5 alatt 1,46

James Wade – Jeffrey de Zwaan

A „Machine” elődöntőig jutott Smith párjaként a World Cup of Dartson, de az egyéni találkozók rámutattak, hogy Wade-nél komoly problémák vannak, miután az egész hétvégén még a 85-ös átlag elérése is nehézségeket okozott számára. De Zwaan a 2020-as nagy leállás alatt rászánta magát egy vállműtétre, de az eredményeiben óriási mélyrepülés következett be. Ugyan jelenleg még a top 50 tagja, de az év második felében komoly hajrá kéne tőle ahhoz, hogy ne kelljen megjelennie a 2023-as Q-Schoolon. A „Black Cobra” a sok negatívum ellenére meglepheti az angolt.

Tipp: Leg hendikeppel: +2,5 De Zwaan 1,52

Michael van Gerwen – Danny Noppert

Az első és második számú hazai versenyző összecsapása annak ellenére is óriási csatát hozhat, hogy MvG szereplése az utolsó pillanatig kérdéses volt, míg Noppert kiválóan teljesített a holland csapat kapitányaként Frankfurtban. A tavalyi összetűzésüket már tisztázták, de az akkori tüskék adnak egy adag plusz fűszert minden találkájuknak. Idén 2-2-re állnak, ami az elmúlt évek viszonylatában komoly előrelépésnek a „Freeze” számára.

Tipp: Legtöbb 180-as dobás: Danny Noppert 1,88

Peter Wright – Dirk van Duijvenbode

A „Snakebite” a német hetet csalódást keltően zárta. A Players Championshipeken 6-1-es és 6-0-ás pofonba is beleszaladt, míg a csapat vb-n mindkét egyéni mérkőzésén kikapott. Duijvenbode hajlamos a túlpörgésre és a túlmotiváltságra, de ha a mögötte álló publikumot nem teherként fogja fel, akkor a kétszeres világbajnok csúnya este elé nézhet.

Tipp: Mérkőzés győztese: Dirk van Duijvenbode 2,20