Darts

MvG tovább robog? – Premier League 7. este

2023. március 16.

Bár még a sorozat felénél sem tartanak, de egy playoff-pozíció máris elkelni látszik. Az elmúlt három hét dominanciája után végre új győztest avatnak?

Dimitri Van den Bergh-Nathan Aspinall

A belga hétfőn még European Tour-selejtezőn szerepelt, ahol irtózatosan megszenvedett, a három mérkőzésének körátlaga 78,37 volt csupán. Van den Bergh a hétvégén is gyakran küszködött a tömeggel, ami elmondható Aspinallról is, aki az előző csütörtökön a Premier League történetének legalacsonyabb átlagát produkálta 75,47-dal. Kettejük első négy találkozóját kivétel nélkül az angol nyerte, de azóta kilencszer egymás után a „Dream Maker” örülhetett.

Jonny Clayton-Gerwyn Price

Clayton pontgyűjtő szériáját Gerwen megszakította Liverpoolban, de a walesi így is csak egy egységre van a top 4-től. Amennyiben honfitársa ellen visszatér a győzelmi ösvényre, jó eséllyel a vonal felett töltheti a következő hetet. Ehhez Price-nak is lesz néhány szava, mert az „Iceman” hiába játszik kiválóan hétről hétre a Pro Tour-versenyeken, a PL-ben nem tudja ezt reprodukálni és az elmúlt két este 90-es átlag alatt zárva esett ki. Egy elsőség és egy döntő mellett négy negyeddöntős kiesése van az egykori világelsőnek. Tavaly is ez a hektikusság okozta a vesztét.

Peter Wright-Michael van Gerwen

A skót egy hete megszerezte az első győzelmét, de ez nem hozta meg a várva várt áttörést, ugyanis MvG útját állta az elődöntőben. A két szerzett ponttal csak annyit ért el, hogy biztossá vált, a torna történetének legrosszabb kezdése továbbra is Glen Durrant nevéhez fog fűződni. Wright kísérletező kedve biztos megmarad, mivel a Phil Taylor nyilaira hajazó szettjével pocsékul kiszállózott (24,14%). Gerwen sorozatban a harmadik minitornáját nyerte meg, amire korábban senki sem volt képes és már most 8 pontos előnye van a második helyezetthez képest is.

Chris Dobey-Michael Smith

Utoljára a Mastersen futottak össze, akkor Dobey nyerni tudott, amely siker segített új szintre emelni a karrierjét. Az akkori győzelem még egy ideig kitartott, de azóta porszem került a gépezetbe és a leghosszabb aktív nyeretlenségi sorozattal rendelkezik a mezőnyből, miután az első este óta nem szerzett pontot. Michael Smithnek ilyen gondjai nincsenek, igaz világbajnokként valószínűleg alapszakasz első helyről álmodozott, ami jelen pillanatban nagyon távolinak tűnik.