Darts

Price stabilizálja a játékát? – New Zealand Darts Masters 2. nap

2022. augusztus 26.

Megint maradt hazai versenyző a szombati napra, de a sorozat történetének legnagyobb szenzációját okozná, ha a záró esten is villantana.

Dimitri Van den Bergh – Joe Cullen

Queenslandben Cullen megszakította Van den Bergh nagy WSoD-sorozatát egy olyan találkozón, ahol mind a ketten 100-as átlag felett zártak. Az angol azonnal brékelt, majd ezt tartva húzta be az összecsapást. A belga most is kissé álmosan kezdett, de Whitlock hektikussága kisegítette. A „Rockstar” ilyen szívességet nem kíván tenni, sőt két elődöntő után végre szeretne egy fordulót is nyerni.

Összes 180-as dobás: 5,5 felett 1,58

James Wade – Gerwyn Price

Price megint bőven a 100-as átlagot meghaladó teljesítménnyel kezdett, de egy hete is hiába a két darab 6-0-ás söprés, ha a végjátékban megjönnek a hibák a duplákon, ami utána megmutatkozik a tömegben is. Amennyiben hozza a Ben Robb elleni játékát a torna favoritját tisztelhetjük a személyében, de mostanában nem tudja egy stabil szinten végigjátszani a versenyeket. Wade ezt az előző szombaton is kihasználta és a walesi összes hibáját egyből büntette. A „Machine” a legjobb „Icemannel” nem feltétlenül veszi fel a harcot, de egy 70-80%-os ellen már ő az esélyes.

Gerwyn Price 180-as dobássorozatai: 2,5 felet 1,70

Michael van Gerwen – Jonny Clayton

MvG a három eseményből most kezdett a legjobban, amire szüksége is volt, miután Bernie Smith minden várakozást felülmúlt. Claytonnak jóval egyszerűbb dolga volt Cumminggal, aki nem tudott szintet lépni a korábbi találkozójához képest, emiatt egy 88-as átlaggal is könnyen lépett túl rajta a „Ferret”. Az elmúlt két hét győzteseinek párbaján Gerwen az esélyesebb az elmúlt hónapok fényében, de idén 5-3-ra riválisa vezet az összevetésükben.

Mérkőzés győztese: Michael van Gerwen 1,73

Michael Smith – Kayden Milne

Smith az első körben pocsékul kiszállózott (6/27), de szerencséjére egy már a zeniten túl lévő Warren Perry volt az ellenfele, aki ezt nem tudta kihasználni. Kayden Milne a legnagyobb kérdőjel volt a mezőnyben, mivel csak a DPNZ-fordulókon vett részt, ahol csak az eredmények kerülnek rögzítésre, emiatt nehéz belőni az adott dartsos tudását. Haupai Puhán keresztül kvalifikált, ami egy jó indikátornak számít, de a Sherrockkal vívott ütközete elején az akklimatizálódásra rá is mehetett volna a meccse, de az elé kerülő lehetőséget megragadta, majd a közönség támogatásával kivívta a győzelmet. A duplái jók, de a dobásai üteme akár sorozaton belül is eltérhet, ami hibákat vonz. Van benne potenciál, de ez a mérkőzés inkább tanulópénznek lesz jó.

Leg hendikeppel: +4,5 Michael Smith 1,80