DartsEgyéb Sportok

Raymond Smith tovább írja a sikertörténetét? – PDC-világbajnokság 13. nap

2021. december 30.

Az év utolsó dartsos napján az igazi nagyágyúk mellett olyan játékosok lépnek színpadra, akiknek a világbajnokság legnagyobb sztorijait köszönhetjük.

Raymond Smith – Mervyn King

Bár a brit sajtó Soutar skót mivolta révén tőle hangos, de Raymond Smith esete még nála is különlegesebb. Az ausztrál dartsos olyanra készül, amire a 2015-ös világbajnokság óta nem volt példa, akkor Cristo Reyes szerzett az Ally Pallyben nyújtott teljesítményével Tour-kártyát. A spanyol érdemeit nem csökkentve, de a „Guru”-nak sokkal nehezebb dolga van, hiszen kettő helyett neki ehhez négy találkozót kell abszolválnia. King 13 év után szeretne újra elődöntőt játszani, amihez viszont valószínűleg több kell az eddig látottaknál. Az angol ellenfelei eddig nem tették magasra a lécet, Joyce két szett után összeomlott, Lennon pedig katasztrofálisan teljesített a duplákon. Smith-nek a játéka adott a sikerhez, de már Hempel ellen is megremegett a keze a győzelem kapujában. Mi lesz vele ekkora tét mellett?

Tipp: Szett hendikeppel: +2,5 Raymond Smith 1,45

Chris Dobey – Luke Humphries

A két erőnyerő, avagy akik Chisnall és Gerwen pozitív tesztjének köszönhetően játék nélkül jutottak a nyolcaddöntőbe. Mindkét játékos pár órával a session előtt tudta meg a döntést, így a felkészülésüket átírták a történések. Ez és az ebből adódó meccshiány az első szettre rá is nyomhatja a bélyegét, de utána egy parázs, angol derbi alakulhat ki belőle.

Tipp: 180-asok száma – 1. szett: 2,5 alatt 1,73

James Wade – Martijn Kleermaker

Wade a harmadik versenyző, aki egy mérkőzést játszva jutott a legjobb 16 közé. A „Machine” egyetlen találkozója is a torna legrosszabb meccseinek sorát erősíti, emellett a 10 napnyi szünet sem biztos, hogy a legjobb számára, miközben a riválisa lendületből érkezik, céltudatos játékkal. Kleermaker okosan játszva verte az óriási feltámadást mutató Cullent. A holland bár tömeg terén nem hozott extrát a kiszállói végre ültek (15/33). Amennyiben mindketten a saját szettjeik menedzselésével lesznek elfoglalva maratoni csata elé nézünk.

Tipp: Szett hendikeppel: +2,5 Martijn Kleermaker 1,45

Peter Wright – Ryan Searle

Nem sokon múlott, hogy Peter Wright utolsó 2021-es összecsapása Heta ellen legyen. Az ausztrál 2-0-ás vezetésénél húzta meg a nyílcserét, ami a megváltást jelentette a skót számára, illetve akkor sem lépett volna színpadra idén többet, ha Noppert lett volna az ellenfele a 16 között, mivel a holland pozitív tesztet produkált. Searle riválisa hibáit kihasználva 6 szettben megszerezte első sikerét „Noppie” ellen, de messze elmarad a Players Championship Finals során mutatott játékától. Wright, ha kitart az Euro 11 Element Gold mellett egy könnyed sikerrel is zárhatja az esztendőt.

Tipp: Szett hendikeppel: -1,5 Peter Wright 1,83