Darts

Régi ország, új város – Baltic Sea Darts Open 1. nap

2023. február 24.

Kiel immár a tizenhetedik különböző német város, aki European Tour-fordulót rendezhet.

A helyiek nem panaszkodhatnak a sorsolásra, ugyanis már a pénteki napon egykori világbajnokok és major-győztesek csapnak össze.

William O’Connor-Stephen Bunting

Az ír alaposan beragadt a szezonrajtnál, de az első heti ET-selejtezőkön a kvalifikációval sikerült a kármentés. O’Connor a 2023-as meccsei több, mint felén 90-es átlag alatt maradt. A „Magpie-nak” sosem a kiemelkedő tömeg volt a legnagyobb fegyvere, de eddig legalább a Tour-kártyások átlagát hozta. Bunting remekül zárta 2022-őt és a Mastersen is jól szerepelt, viszont azóta egy-egy villanástól eltekintve gyengébben játszik, mint tavaly, de amíg így is jönnek az eredmények, nincs oka panaszkodni.

James Wade-Raymond van Barneveld

Ez lesz az 50. hivatalos mérkőzésük. A mérleg kiegyenlített: 22 alkalommal az angol örülhetett 4 döntetlen és 23 holland siker mellett. Barneveld visszatérése óta egyszer találkoztak, akkor hasonló első kilenc nyíllal zártak és végül az ötszörös világbajnok a jobb duplázásának köszönhetően behúzta az összecsapást. Az elmúlt két hónap statisztikái alapján mind a ketten a top 10-ben vannak a kiszállók terén, sőt Barney körátlag tekintetében is a legszűkebb elit tagja, ami döntő tényező lehet Wade-del szemben.

Gabriel Clemens-Daryl Gurney

A németek új hőse a londoni menetelése óta először szerepelhet hazájában tartott PDC versenyen. Clemens a hétvégén megszerezhette volna az első profi tornagyőzelmét, de ahogy a korábbi fináléi során, úgy most sem tudta feltenni a koronát az egész napos teljesítményére. Gurney mára nem csak a világ-, hanem a Pro Tour-ranglistán is kicsúszott azon helyekről, melyek a nagy tornákon való részvételre jogosítanák fel. Az északír dicséretére legyen mondva, hogy ezt látva összeszedte magát és honfitársa, Brendan Dolan mellett az egyetlen, aki mind a négy European Tour-selejtezőt sikerrel vette.

Steve Beaton-Adrian Lewis

Dartsosok jönnek-mennek, de Steve Beaton örök. A Bronz Adoniszt már számtalan alkalommal leírták, de újra és újra bizonyítja a kétkedőknek, hogy másokkal ellentétben ő valószínűleg profiként, a Tour-kártyáját visszaadva fog búcsút inteni e sportágnak. Lewis elmúlt években látott hektikussága még mindig fennáll, pedig már azt lehetett hinni, hogy ezt a problémát orvosolta, de a világbajnokságon Heta ellen újra felütötte a fejét és azóta sem tudni, hogy éppen milyen lábbal kell fel.