Darts

Sherrock újabb nagy vadat fog? – New South Wales Darts Masters 2. nap

2022. augusztus 19.

Az előző heti káoszba fulladó kommunikáció után most legalább egyértelművé tette a PDC, hogy miként képzelik el a második nap lebonyolítását.

Az első forduló több végletekig kiélezett párharcot is hozott, ez várható a végjátékban is.

Dimitri Van den Bergh – James Wade

A belga a győzelem kapujában rálépett a fékre, amivel sikerült meghoznia az ellenfele kedvét, aki el is kezdte gyűjteni a legeket, de mielőtt komolyra fordult volna az első kiemelt lezárta az összecsapást. James Wade is csak annyit hozott ki magából, amennyi a vártnál rosszabb teljesítménnyel előrukkoló Mathers ellen kellett a sikerhez. A két dartsosnak többet kell mutatnia a záró sessionbe, ha nyerni akarnak, de a szintlépés inkább Van den Bergh oldalán elképzelhető.

Mérkőzés győztese és több 180-as: Dimitri Van den Bergh 1,84

Gerwyn Price – Fallon Sherrock

A Nordic Masters alkalmával találkozhattak volna, de akkor Price kénytelen volt visszalépni könyöksérülése miatt. Az „Icemannek” ez lesz a harmadik hivatalos találkozója, amit női dartsos ellen vív. Lisa Ashtont könnyen győzte le, míg Szuzukival szemben négy meccsnyilat is túl kellett élnie. A „Queen of the Palace” végre teher nélkül játszhat, és ha hozza az extra kiszállókat még bajba is sodorhatja a jó formának örvendő walesit.

Leg hendikeppel: +4,5 Fallon Sherrock 1,67 

Simon Whitlock – Joe Cullen

Az ausztrálnak ismét sikerült a pénteket abszolválnia, ezúttal a legnagyobb vadat elejtve, ha tudja tartani a látottakat akkor nagyot is álmodhat, de amennyiben egy kicsit is visszaesik ő lehet az a szereplő, aki csak a legerősebb láncszem kiiktatásával a többieknek teremtett lehetőséget. Ahogy azt várni lehetett Cullen nem dobott 108 feletti átlagot és Marland is jobb játékot produkált, de így sem volt kérdés a győztes kiléte. Az elmúlt egy év alapján a hatodik és hetedik leggyakrabban 180-ast dobó játékos találkozik, akiknek fekszik egymás tempója.

180-asok száma: 5,5 felett 1,91

Michael Smith – Jonny Clayton

Smith 106 feletti átlaggal zárt, de ami a legfontosabb az az utolsó két leges performansza, előbb egy 11 nyilassal megtartotta a kezdését, majd egy 12 nyilassal brékelve megnyerte a döntő leget. Clayton ugyan visszavágott Puhának az egy héttel korábbi vereségért, de még mindig távol áll a 2021 és 2022 első felében látott „Ferrettől”, főleg a sok hiba teszi sebezhetővé, és ahogy e szituációkat kezeli. Idén már tizedik alkalommal ütköznek meg, melyekből négyszer jött ki jól a „Bullyboy”, ideje egalizálni.

Mérkőzés győztese: Michael Smith 1,84