Darts

Wales hercege tovább írja a meséjét? – UK Open 3. nap

2023. március 05.

Csillaghullás, bombameglepetések és hollywoodi sztorik, mindössze két nap leforgása alatt. A legfontosabb kérdésre azonban csak ma kapunk választ, avagy ki viszi haza a 110000 fontos fődíjat.

Andrew Gilding-Martin Schindler

A „Goldfinger” 2015 óta először és pályafutása során mindössze másodszor jár ilyen magasságokban major tornán. Akkor kiemelkedő játékkal jutott el vasárnapig és ott ezt sikerült megismételnie. Ez alkalommal nem ennyire magabiztos, de Dolan ellen is hatalmasat küzdve, összerakva a kiszállózását tudott fordítani. Schindlernek valószínűleg Minehead lesz a kedvenc Németországon kívüli városa, miután tavaly novemberben itt jutott először nyolcaddöntőbe nagy versenyen és most újabb lépést tett előre. Whitlock, Lewis és Clayton után Gildinget is legyűri?

Michael van Gerwen-Nathan Aspinall

A csütörtöki PL-elődöntőjük után, ezúttal egy fordulóval korábban csapnak össze. A hétvége folyamán Gerwen már megmutatta az összes arcát, hiszen volt olyan találkozó, ahol hátrányból fordítva a második szünet után kapcsolt feljebb, amikor az ellenfelének már nem volt ideje reagálni, a legjobb 16 között pedig a domináns MvG-t láthattuk. Aspinall brutális sorsolást kapott és már pénteken megérintette a kiesés szele, de azóta magabiztosan halad a nagyobbnál nagyobb akadályok ellenére. „Asp” hosszú lefolyású meccsen még nem verte meg a hollandot. Most jött el az ideje?

Rob Cross-Adam Gawlas

Cross 2016-ban ezen a tornán mutatkozott be a nagyközönségnek és az első hat szereplése alkalmával rendre a későbbi végső győztes verte meg. Ezt az egyedülálló sormintát 2022-ben Clemens szakította meg. A talpon lévők közül a „Voltage-nak” a második legmagasabb a tornaátlaga (98,84) és a duplák terén is csak egy jobb dartsos van nála (44%). Gawlasban mindig is megvolt a potenciál egy komoly eredményre, de a kiegyensúlyozottság nem tartozik a legnagyobb erősségei közé. Az elmúlt napokban viszont az a teljesítményt hozza, melyet mindenki várt tőle a Tour-kártyája megszerzésekor.

Richie Burnett-Dimitri Van den Bergh

2023-ban a ranglistás tornák alapján a három legmagasabb átlaggal bíró profi Price, Clayton és Jim Williams volt. Mind a hárman joggal bíztak abban, hogy eljutnak a végjátékig, de végül egy negyedik walesi mentette meg a haza becsületét. A Prince of Wales becenévre hallgató Burnett már az első UK Openen indult, de most, 56 évesen érte el a legjobb eredményét. A kokain botránya után a gödör mélyéről felkapaszkodó dartsos élete egyik legnagyobb győzelmét aratta Wright ellen, bár Dimitri Van den Bergh sokkal stabilabbnak tűnik a skótnál, ami a csoda végét jelentheti.