Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Mivel a járvány miatt sokan az otthonaikba kényszerültek, szükség van valamire, amivel a home office-ban töltött idő után is le tudjuk kötni magunkat, hogy kibírjuk a bezártságot. Hogyha esetleg valakinek több szabadideje lett, mint eddig, és nem tudja mivel elütni az idejét, valamint rendelkezik egy közepesen erős számítógéppel, akkor tökéletes lesz számára a Destiny 2!

A játék a nem túl távoli jövőben helyezkedik el, ahol az Traveler, a hatalmas gépbolygó kiválasztotta a Földet, hogy technikailag magasabb szintre emelje azt. Emellett pár harcost is felruházott fantasztikus képességekkel és halhatatlansággal, ők lettek a Guardian-ek, akik a Föld utolsó városát védelmezik a rá, és az emberiségre leselkedő veszélyektől. Egy ilyen Guardian szerepét ölthetjük magunkra a játék folyamán, és küzdhetünk meg rengeteg féle ellenséggel, legyenek azok pókszabású űrkalózok, a Red Legion gyíkemberei, sötét mágiát használó szörnyek, vagy épp a Traveler legnagyobb ellensége, a Darkness által kreált Taken-ek. Eljuthatunk olyan bolygókra, mint a Mars vagy a Merkúr, de a Titán és az Io holdak is látogathatók. Emellett teljesen új helyszíneket is ad a játék, mint például a Tangled Shore vagy a Dreaming City, amelyek újonnan alakított városok a naprendszerben haladó aszteroidákon.

Alapvetően a játékmenet gerincét a World of Warcraft-hoz hasonló küldetéses, pályafelfedezős rendszer képzi, persze ezt merőben megváltoztatja az FPS mód, és az, hogy csak űrhajóval tudunk közlekedni az égitestek között. Három kaszt közül választhatunk a játékban, lehetünk erős Titan, fürge Hunter vagy az univerzum titkait kutató Warlock, attól függően, hogy melyik áll kézre. Ha esetleg mindegyik, nem gond, mivel összesen három karakterünk lehet, és meg tudjuk osztani a fegyvereket a karaktereink között. Rengeteg különböző tevékenység van, amivel elfoglalhatjuk magunkat, legyen ez Őrjáratozás, a helyi felügyelők külön küldetései, vagy a három kampány, amik több órányi izgalmat rejtenek magukban.

Ha esetleg minden világot végig jártunk volna, akkor Strike-okat, extra nehéz küldetéseket csinálhatunk nagyobb jutalomért, vagy például begyújthatjuk a rejtélyes Black Armory kemencéit, melyekből nagyon erős fegyverekhez juthatunk. Viszont nem csak a gép által irányított ellenségekkel küzdhetünk meg. Amikor pedig már elértük a maximális szintet, valamint bár barátra is szert tettünk a játékban, akkor a legnagyobb kihívásokat jelentő Raid-ekre is sort keríthetünk. Vigyázzunk, hiszen ezek még egy teljes, hatszemélyes csapattal is nagyon nehezek!

Aki jobban szeretne más játékosok ellen játszani, annak ott a Crucible, ahol rengeteg játékmódban mérhetjük össze tudásunkat a többi játékossal. Van klasszikus pontfoglalós, mindenki mindenki ellen, sima Team Deathmatch, és persze rangsorolt 3v3 játékmód, emellett hetente változó játékmódok is, a cikk írásakor bombalerakós-hatástalanítós és „csak Scorch Cannon-ök” mód elérhető. A másik ilyen mód a Gambit, ami kicsit a MOBA-kra hajaz, mivel itt először a játékból ismert ellenségeket kell levadászni, majd megidézni egy főellenséget, de közben az ellenség oldalára is át lehet menni, vadászni rájuk.

Ha ez sem lenne elég a játék kipróbálásához, akkor a kasztok mellett több szász fegyver és páncél áll rendelkezésünkre, amivel kialakíthatjuk a saját játékstílusunkat, ezen kívül különböző motorok és űrhajók, valamint rengeteg egyéb egyediséget hangsúlyozó eszköz, mint például a több tucat festékszín.

Ha pedig a végére érnénk a Destiny 2-nek, a három elérhető kampánynak, minden bolygónak, meguntuk a Crucible-t és a Gambit-et, elértük a maximális rangsorolt rangot, akkor is még ott van a két DLC, a Forsaken és a Shadowkeep, ahol rengeteg új fegyver és páncél, valamint két új kampány áll rendelkezésünkre. Ha ezzel is végeztünk, akkor 90 naponta egy új Season Pass-t adnak ki a fejlesztők, amelyhez kapcsolódik valamilyen szezonális misszió is. A jelenlegi szezon, a Season of the Worthy a bunker-rendszert hozta be, amit magunknak tudunk fejleszteni, és értékes jutalmakat kaphatunk belőle, ilyen például a Fourth Horseman egzotikus sörétes puska, emellett a PvP-kedvelőknek is bekerült egy mód, a Trials of Osiris, ahol exkluzív fegyvereket tudunk szerezni annak függvényében, hogy milyen jól teljesítünk, hét győzelemnél kapjuk a legnagyobb jutalmat.

A legjobb rész még hátravan: a játék alapverziója, amely több órányi szórakozást tartalmaz, teljesen ingyenes. Ha pedig rákattanunk, akkor a Forsaken-t és a Shadowkeep-et tartalmazó Upgrade Pack 40 euróért lehet a miénk, a Season Pass-t pedig 10 euróért kaparinthatjuk meg, véleményem szerint bőven megéri mindkét csomag az áráért.

Szóval irány az Utolsó Város, Őrzők, és védjük meg a naprendszert!

Kapcsolódó cikkek