Esports

CS:GO: Extrém őszi összecsapássokkal jön az IEM Fall

2021. szeptember 28.november 25th, 2021

Indul az ősz egyik legnagyobb eseménye az Intel Extreme őszi állomása több mint 100 ezer dolláros összdíjazása. A torna érdekessége, hogy a legjobb csapatok mellett bőven találunk másodosztálybelieket, akiknek ritkán nyílik alkalmuk, hogy bizonyíthassanak, de most itt a lehetőség!

 

BIG vs. mousesports – 19:00 – 09.29

Másfél hónappal ezelőtt a mouz tudott nyerni 2-1-re a BIG ellen. Azóta mindkét csapat beleszaladt nagy pofonokba, s bár azt nem lehet állítani, hogy mélyponton lennének, de az jól látszik, hogy folyamatosan romlik a teljesítményük. A BIG júliusban még 6. volt a világranglistán, azóta már csak 11.-ek (bár az igaz, hogy pont most javítottak 2 helyet). Ugyanezen a listán a mouz júniusban 7. volt, mára 14. helyig csúztak vissza. A fogadóirodák többnyire mouz győzelmet jósolnak, de ez jelen állás szerint egy kiszámíthatatlan végkimenetelű mérkőzésnek ígérkezik, főleg, hogy Bo1-ben fognak játszani.

 

Complexity vs. Sinner – 20:15 – 09.29

Ha már említettem a Bo1-et. Van egy kimondatlan szabály, hogy egy rövid távon a gyengébb meg tudja verni az erősebbet. A Complexity még mindig viszonylag új felállással játszik, míg a Sinners egy veszélyes ellenfél, a másodosztály egyik legjobb csapata. Ha valamikor, hát most lehet esélyük a Complexity ellen.

 

ENCE vs. Dignitas – 21:30 – 09.29

Egy fiatalokból álló, nemzetközi mix, vagy a veterán skandinávok? Ez itt a kérdés! Természetesen az ENCE a legjobbak között versenyen és jelenleg is a világranglista 17. helyét foglalják el, míg a Dignitasnak az is gondot okoz, hogy a 30-ba bekerüljenek. Vérzik a szívem, amikor azt látom, hogy f0rest az egyik legnagyobb legenda ilyen stációban van, de ez nem tartozik a meccs végkimenetelének megjósolásához. Bo3-ban és Bo1-ben is tudott győzni, nem is olyan régen a Dignitas az ENCE felett, ami bizakodásra adhat okot. Ugyanakkor az ENCE egyik továbbjutó is lehet a Vitality, vagy éppen az OG után. Minden lehetőséget meg kell ragadniuk a győzelemre, és van miért visszavágni a Dignitasnak.