Esports

CS:GO: Jönnek az ESEA Premier EU negyeddöntői

2021. június 21.

Hiába a tengernyi verseny, mégis van két fontos liga a profi Counter-Strike-ban. Az egyik éspedig a legfontosabb az első osztály versenye, az ESL Pro League (röviden EPL). Ahhoz, hogy ide feljuss egy csapat, ahogy az ESEA Premier-ben kell bizonyítani, tehát a másodosztályban. Az alapszakasz véget ért és felállt a legjobb nyolc, ám végül csak egy örülhet a feljutásnak.

 

GamerLegion vs. forZe – 06.22 19:00

A pályák győzelmi arányát tekintve hamar rávághatnánk a GamerLegion győzelmét, ugyanakkor érdemes megnézni, hogy a szezon során milyen meccset játszott egymással a két csapat. Mirage 16-6-os győzelem a forZe-nak, míg Trainen már szorosabb volt a küzdelem, de azóta kikerült a hivatalos versenypályák közül a vonatos térkép. Mindkét csapat nagyszerű formában van, amiért én parázs küzdelemre számítok forZe győzelemmel.

 

LDLC vs. AGO – 06.22 19:00

Ha az előbb azt írtam, hogy parázs küzdelem lesz, akkor itt tűzvihar fog tombolni. Bár az alapszakaszban az LDCL nyert, de három szoros pályát azért végig játszottak a felek. Lehetséges, hogy az AGO tanult a hibáiból és ugyancsak szoros küzdelemben, de végül nyerhetnek, ám a legbölcsebb mégis csak az lenne, ha skippelnénk ezt a meccset.

 

BIG vs. Sangal – 06.22 19:00

Itt van a legkevesebb kétségem a mérkőzés végkimenetelével kapcsolatban. A BIG-nek kötelező a győzelem, ugyanakkor a Sangal még jelenthet komoly kihívást, hiszen három olyan török játékos van a csapatban, akik már láttak első osztályú CS:GO-t, sőt, ők maguk a Space Soldiers-szel az EPL hetedik szezonjának rájátszásba jutottak. Ebben nem kis szerepe volt akkori legjobb játékosuknak, Xantaresnek, aki már a BIG színeiben játszik, ami azt jelenti, hogy a fiatal török szembe nézhet volt csapattársaival.

 

BLINK vs. Sinners – 06.22 19:00

Az albánok és a csehek legjobbjai néznek egymással szemben ezen az ágon. Jó formában van a BLINK, ráadásul a Sinnerst is meg tudták verni az alapszakaszban, bár ott is Train döntött, ami már nem számít versenypályának. Kemény ütközetre számítok és a csehek győzelmére.