Esports

CS:GO: Másfél év után véget ér az online éra – IEM Cologne I. nap

2021. július 07.

A Play-In után, csütörtökön végre másfél után offline körülmények között versenyezhetnek a világ legjobb csapatai. Ha volt is példa arra, hogy a különböző kontinensek legjobbjai összemérjék tudásukat, az csak is online lehetett, és mind tudjuk, hogy a CS:GO-ban az nem az igazi!

 

Liquid vs. NiP – 07.08 – 13:30

Észak-Amerika kiválóságai szembenéznek a pizsamás nindzsákkal, akik immáron Európa ötödik legjobb csapata. Nemsokkal dev1ce legigazolása után az NiP tíz helyet javított a világranglistán, ami nem kis teljesítmény. Az online éra egyik legnagyobb kárvallotjai az amerikai CS:GO játékosok lettek, akik egy gyengébb régióban ragadtak és másfél évig szinte csak egymással tudtak versenyezni. Ennek fényében kétlem, hogy a Liquid meg tudná verni az NiP-t, arra viszont számítok, hogy hárompályás, kemény küzdelmet fogunk látni.

 

Virtus.pro vs. BIG – 07.08 – 16:45

A VP frissen esett ki a StarLadder CIS régós RMR versenyéből. Kérdés, hogy volt-e idejük kiheverni ezt a bukta-láncolatot. A BIG-nél utoljára a SKADE-del szemben futottak bele nagyobb pofonba, de egyébként eléggé konstans a teljesítményük. Ügyesen megverték a Play-In szakaszban a Sproutot és az OG-t is. Összességében BIG győzelemre és három pályára számítok.

 

FURIA vs. Vitality – 07.08 – 20:00

A nap fénypontja egyértelműen ez a meccs lesz, ahol brazilok legjobbjai és a franciák büszkeségei néznek egymással farkasszemet. A Vitality a BIG-hez hasonlóan szintén ügyes volt a Play-In szakaszban, bár az igaz, hogy a Spirit elhozott tőlük egy pályát. Ezzel szemben a FURIA meghívott csapat, és a közelmúltban csak kisebb európai csapatokkal játszottak. Kemény küzdelemre számítok, és szinte megjósolhatatlan, hogy ki fog nyerni. Azt azért érdemes tudni, hogy a Vitality még sosem nyert best-of-3-ban a FURIA ellen.