Esports

CS:GO: Végjátékhoz közeledik az ESEA Premier “B” csoportja

2021. szeptember 20.november 25th, 2021

15:00 – 09.21 – SKADE vs Wisla Krakow

A bolgár SKADE csapata áprilisban lépett be a TOP30-as mezőnybe, ahol azóta is masszívan tartják magukat, sőt jelenleg 21. legjobbnak számítanak a világon. A lengyel ellenfelüknek még nem sikerült áttörniük ezt a lélektani határt, habár ők is közel jártak hozzá korábban. Az oddsok finoman szólva nem jósolnak Wisla győzelmet, de ne feledjük, hogy a SKADE ebben a versenyben 0-3-ban áll, míg a lengyelek 3-0-ban, tehát jól látszik, hogy a bolgárok vagy nem veszik elég komolyan a verseny korai szakaszát, vagy nem boldogulnak a tier2-es csapatok kiszámíthatatlanságával. Ha valamikor akkor hát most el kell kezdenie pontokat gyűjtenie a SKADE-nek, különben nem sok esélyük lesz a továbbjutásra.

 

19:00 – 09.21 – SKADE vs Anonymo

Nagyban fogja befolyásolni a SKADE mentális állapotát, hogy mit játszanak a Wislával. Később szintén lengyel ellenfelük lesz, az Anonymo személyében, akiknek még sose sikerült nyerni bolgár ellenfelük ellen. Ha és amennyiben a SKADE korai meccsén nyerni tud, akkor szerintem itt sem lesz probléma az Anonymo ellen. Ellenkező esetben viszont nem számítok győzelemre a boglároktól.

 

19:00 – 09.21 – Endpoint vs. GamerLegion

Ahhoz képest, hogy a GamerLegion áprilisban még 2-0-ra verte az Endpoint csapatát, most elég kiegyensúlyozatlan az odds-ok aránya. Természetesen nem csak az egymás elleni mérkőzéseket kell számba venni, hanem az aktuális formát, amiben azért jobban muzsikál a brit többségű Endpoint. A GamerLegion ugyanakkor 1-3-as mérleggel áll a csoportban, és innen kvázi minden mérkőzést nyerniük kéne, ha tovább szeretnének jutni, ami jó alkalom olyan csapat ellen játszani, akiket már egyszer sikerült nagyarányú győzelemmel is megverni. Az odds-ok mindenképpen fals képet mutatnak a csapatok közti különbségről.

 

19:00 – 09.21 – LDLC vs. Wisla Krakow 

Az LDLC tűnik a legjobb csapatnak a “B” csoportban, mégsem uralják a mezőnyt. Ami még szomorúbb számukra, hogy a Wisla legutóbb megverte őket májusban az előző szezonban, tehát korántsem mondható könnyű meccsnek a franciák szempontjából. Itt is behoznám a pszichológiai hadviselést, ugyanis, ha a Wisla kikap korábbi ellenfelétől, a SKADE-től, akkor szinte szertefoszlott a lehetőségük a továbbjutásra, ami nagy előnyt adhat az LDLC-nek.