Esports

Jött a papírforma, egy kivétellel – IEM Cologne Rájátszás

2021. július 15.

2021 első LAN versenyén is dominálnak a CIS régió csapata. Negyeddöntőbe jutott a Na’Vi, illetve nyolcaddöntőbe a VP és a Gambit is. Sokan remélhették, hogy az online éra végével a csapatok erősorrendje is felborul, nos ez csak némiképp történt meg. A jelenlegi TOP10-ből 5 csapat bejutott a 6 csapatok rájátszásba, de akkor ki a kakukktojás? A még TOP30-ban sem tanyázó, ugyanakkor legendákkal feltöltött FaZe.

 

Virtus.pro vs. Astralis – 07.16 16:00

Hiába veszítette el legjobb játékosát az Astralis, továbbra is olyan rutinnal, szervezettséggel rendelkeznek, amivel más csapatok aligha. Ellenfelük a VP lesz, akik elég nagy magabiztossággal nyerték meg utolsó két mérkőzésüket. Az online érában már idén kétszer is megütköztek, akkoriban 2-1-es eredményekkel a VP nyert. Most is hasonlóan nagy küzdelemre lehet számítani, amiben a három pálya szinte garantált, de a győztes kiléte aligha. Valami mégis azt mondatja velem, hogy az Astralis nemcsak a világnak, de dev1cenak is bizonyítani akar, hogy nélküle is döntőbe tudnak kerülni.

 

Gambit vs. FaZe – 07.16 19:15

Vannak csapatok, akikre az online éra negatív hatással volt, ez FaZe-re különösen igaz, de most LAN körülmények között a karrigan-olof-rain féle rutin és a fiatalság ereje, borky-Twistzz személyében meghozta a továbbjutást. Bármennyire is szimpatikus csapat a FaZe most olyan ellenfél ellen kell bizonyítaniuk, akik csak nagyon ritkán inognak meg, ez pedig a Gambit. Nem hinném, hogy a FaZe meg tudja verni a Gambitet, de megnehezíthetik a dolgukat, ebből lehet csak bízni.

 

G2 vs. VP/Astralis – 07.17 16:00

Nehéz még bármit mondani, hiszen a cikk írásakor még nem lehet tudni, hogy ki kerül a G2 mellé. Mindenesetre a VP és az Astralis ellen is sikerült már az évben nyerni, de mind tudjuk, hogy az online versenyen történt.

 

Na’Vi vs. Gambit/FaZe – 07.17 19:15

Elég kicsi az esélye annak, hogy a FaZe bejut a Na’Vi mellé. A Gambit viszont rendkívül éhes a revansra, hiszen legutóbb a CIS RMR alkalmával Bo5-ben veszítettek a Na’Vi ellen.