Esports

LCS: Kezdenek megszűnni a holtversenyek Amerikában!

2019. július 14.

Cloud9 – Team SoloMid, vasárnap 22:00

Az észak-amerikai nyári League Championship Series hetedik hetének második napján talán a legizgalmasabb találkájának ígérkező, két topcsapat között zajló összecsapás, a vasárnapi versenynap második mérkőzése, amely a jelenlegi második hely birtoklásáért fog zajlani. A TSM szombaton sikeresen felülkerekedett a Clutch Gaming együttesén, viszont tegnap meglepő módon a C9 alulmaradt az Echo Foxxal szemben. Viszont a jelenlegi kérdés az, hogy melyik ötös tudja jobban kihasználni az adódó helyzeteket, hiszen mechanikailag és tudásilag két azonos szinten álló csapatról beszélünk. Ezt az egy gyengébb mérkőzést leszámítva (amit nagyrészben a subokkal játszattak, és így is szoros volt) Sneakyék brigádja az utóbbi hetekben elég erősen játszott, bár az is igaz, hogy a fekete-fehérek (egy FlyQuest elleni vereséget leszámítva) a kötelező játszmákat hozták, míg a kék színben pompázó ellenlábasaik ezelőtt is többször benézték a ranglétra túlsó végét erősítő csapatok elleni harcokat. Előző találkozásukkor Zvenéknek sikerült egy izzasztó, fordulatos csapatharcot követően egészen a piros Nexusig menetelniük, úgy gondolom, hogy hasonlóan szoros lesz a mostani ütközet is. Szinte lehetetlen megmondani, hogy ki fogja bezsebelni ezt a győzelmet, viszont ha minden kötél szakad, akkor a TSM képes lesz odatenni azt a kis pluszt, amivel tökéletes hétvégét nyugtázhatnak majd.

Tipp: Team SoloMid nyer 1,90

Counter Logic Gaming – Golden Guardians, vasárnap 23:00

Ma hajnalban a CLG kikapott a TL-től (mindig jó, ha van kéznél egy Doublelift), igaz, killekben közel volt egymáshoz a két alakulat, viszont tornyokban és sárkányokban a közelébe se értek Biofrosték a győztesekhez. Viszont itt lehet az esély a szépítésre, mivel ma egy fokkal könnyebb ellenfél jut nekik, ez pedig nem más, mint a jelenleg hatodik helyen álló GGS, akik szintúgy kikaptak az előző mérkőzésükön. Itt nem hiszem, hogy sokat kell gondolkozni, hiába Hauntzer, hiába Huhi, a csatát nagy valószínűséggel a kékebb csapat fogja megnyerni, de abban biztos vagyok, hogy az Arany Őrzők nem fogják feladni egykönnyen, a végsőkig küzdeni fognak azért, hogy az ő bázisuk helyett az ellenségét tegyék a földdel egyenlővé. Mindenesetre a meccs kimenetelétől függetlenül a középső ösvényt lesz érdemes figyelni, mivel a legjobb Anivia játékos, Froggen, és az Oriannájáról híres PowerOfEvil egy az egy elleni párbaját száz százalékosan élvezet lesz nézni. Viszont ahogy az előbb leírtam, a biztosabb választás a CLG, ezt a győzelmet ők fogják zsebre vágni.

Tipp: Counter Logic Gaming nyer 1,57

100 Thieves – Echo Fox, hétfő 00:00

A 9. és 10. helyet magának tudható csapatok közötti összeütközés egy tipikus olyan, aminél mindkét ötös esélyes lehet. Hiába az olyan sztárok a 100-nál, mint Aphromoo vagy Amazing, valahogy a srácok nem tudják beváltani a hozzájuk fűzött reményeket. A tavaszi splitben is már-már siralmasnak mondható 4-14-es mérleggel zártak, és a mostani 3-7-es arányuk sem a legmeggyőzőbb. Június 16-án találkoztak legutóbb a Rókákkal, akkor sikeresen felül is kerekedtek rajtuk, szép játékkal, viszont Ryuék játéka aznap sem győzött meg igazán. Az alsó ösvény rendben volt, de már megszokhattuk, hogy általában nem ott van a probléma. Minden esetre Fenixék gárdája sem éppen a legjobb formáját hozza, a nyáron vereséget vereségre halmoznak, és már hosszú ideje ők a sereghajtók. Ezzel együtt a Cloud9 ellen szépen játszottak, és az utolsó helyről is sikerült megverniük a második helyen álló csapatot, emellett objektívekben és gyilkosságokban is szépen tartották magukat, aranyban pedig végig sikerült megtartaniuk az előnyüket. Fent említettem, hogy Svenskerenék gyakorlatilag a B csapattal játszottak, tehát Svenskeren helyett például Blaber ritkította a dzsungel szörnyeit, a Cloud9 cserecsapata is nagyon erős, ráadásul Sneaky tegnap is a pályára lépett. Ebből levonva a következtetést, úgy gondolom, hogy az Echonak minden esélye megvan arra, hogy az első tökéletes hétvégéjét zárja. Annyira megvan az esélyük, hogy arra tippelnék, amikor a harc pora leül a Szurdokban, az állva maradt csapat nem lesz más, mint az Echo Fox!

Tipp: Echo Fox nyer 2,45

/Loksa Bence/