Esports

LCS: Össze tudják-e szedni magukat a sereghajtó csapatok?

2020. július 18.

Az észak-amerikai LCS is túl van a szezonfelező héten, és már nagyjából be lehet lőni, hogy kik fognak részt venni a nyári split rájátszásán. Bár mind az Immortals, mind a Golden Guardians csekély eséllyel rendelkezik arra, hogy továbbjusson, statisztikailag még van lehetőségük a rájátszásra. És az, hogy nem topcsapatokról van szó, talán csak még kiszámíthatatlanabbá teszi a mérkőzést, és a kiszámíthatatlanság a Best-of-1 formátumban egyet jelent az izgalmas mérkőzésekkel. Szóval nézzük az Immortals és a Golden Guardians ütközetét!

Golden Guardians – Immortals, vasárnap 01:00

A Golden Guardians múlt héten sikeresen megszerezte a negyedik győzelmét, amikor az ötödik versenyhét első napján legyőzte az Evil Geniuses ötösét, meggyőző gyilkosság és toronyelőnnyel. Bár az EG remekül kezdte a mérkőzést, és jól osztották el a gyilkosságokból szerzett aranyat Daniele „Jiizuke” di Mauro és Bae „Bang” Jun-sik között, Can „Closer” Celik, a Golden Guardians erdésze lehetőséget sem hagyott a nagyobb fokú érvényesülésre. 12/3/11-ben végzett Lee Sin-nel a 43 perces ütközet végére, és az egész csapat támaszkodhatott a török profira. Nem volt eseménytelen a mérkőzés, összesen 44 gyilkosság született, 14 tornyot döntöttek be, valamit 6 Sárkányt győztek le a csapatok.

Sajnos azonban az Immortals-zal való legutóbbi találkozásuk során alulmaradtak az akkor még nulla győztes mérkőzéssel rendelkező csapat ellen, és nem is kevéssel. Victor „FBI” Huang-on kívül senki nem tudott pozitív statisztikát produkálni az őrzők oldalán. Különösen fájó ez a vereség, mivel ahogy említettem, az Immortals a meccs kezdetén még 0-4-es mérleggel rendelkezett, de a GG „segítségével” meg tudták törni a vereségszériát.

Az is igaz, hogy ezután a felemelő győzelem után megint vereséget szenvedett az IMT, egyhuzamban négyszer. Még a náluk is gyengébbnek tartott Dignitas is jóformán megalázta őket, tekintve, hogy egyetlen gyilkosságot tudtak felmutatni ellenük, és mindössze 26 perc 50 másodpercig tudták magukat tartani a leggyengébbnek ítélt csapat ellen.

Viszont az ötödik versenyhéten csodát tett a Halhatatlanok csapata. Amikor a közönségkedvenc TSM ellen léptek pályára, mindenki joggal gondolhatta, hogy a már megszokott végeredmény születésének leszünk szemtanúi. Azonban mindenki rosszul gondolta. Jake „Xmithie” Puchero, talán az egyik leggyengébb erdész az egész ligában teljesen megszégyenítette a TSM-et, 6-1-es statisztikával zárt, és a rengeteg sikeres gankjének köszönhetően a 13 gyilkosságból 10-ben részt vett. Az első versenyhét után a B csapatból felhozott David „Insanity” Challe is kitett magáért, szolid alapot képezve a középső ösvényen Corki-val. Összejöttek a dolgok az Immortals-nak, mivel egyrészt nagyon szépen játszottak, másrészt a TSM-nek borzasztó napja volt. Senki nem volt a toppon, viszont Sergen „Broken Blade” Celik gyakorlatilag semmit nem ért a mérkőzés egészén keresztül.

De vajon tudják-e folytatni a győzelmi szériájukat a Golden Guardians ellen, és ezzel együtt tudnak egy kétgyőzelmes winstreak-et kialakítani? Fogadni mernék, hogy igen!

Tipp: Immortals győz 2,10