Esports

Negyedelők és egy grátisz elődöntő az EPL S14-ben

2021. szeptember 10.november 25th, 2021

Natus Vincere vs. ENCE – 09.10 – 16:00

Most előre leszögezném, hogy nincs semmi problémám az ENCE csapatával, sőt. Ugyanakkor a Na’Vi ellen vajmi kevés esélyük van, ezt be kell látni. Ebben a tekintetben az odds-mesterek nem tévednek (1.22 – 4.00). Ennek ellenére számos érv szól az ENCE mellett is; ilyen a map pool, ami első látásra jobbnak tűnik az ENCE-nél, aztán végig gondolva rájöhetünk, hogy ezeket a pozitív statisztikákat zömmel nem a tier1-es csapatok ellen szerezték. Nem igazán látok arra sem esélyt, hogy egyáltalán pályát tudjon hozni az ENCE, hiszen a Na’Vi rendkívüli formában van, nem hiába, hiszen világelsőnek számítanak jelenleg. Sokat kerülgettem a forró kását, leírom, amire gondolok: 2-0 Na’Vi.

Heroic vs. Liquid – 09.10 – 19:15

Ez már egy sokkal érdekesebb mérkőzésnek ígérkezik. Az online éra miatt az amerikai és európai csapatok elég ritkán tudtak szembenézni egymással. Egy év alatt ráadásul eléggé leépült az amerikai verseny közösség. Mindezek ellenére a legutolsó 2020 december 16-i Heroic Liquid találkozót utóbbi nyerte 2-0-val. Azóta persze mindkét csapatnak történtek felállásbeli változások. Mindkét csapat jelenleg is jó formában van, de a Heroicot erősebbnek érzem. Egyébként az útjuk is nehezebb volt a negyeddöntőig, hiszen olyan csapatokat kellett megverniük, mint a Spirit, Vitality, ENCE, vagy az Astralis. Ehhez képest a Liquidnek a legkeményebb ellenfele a fnatic és a FURIA volt mindezidáig, akiket sikeresen meg is vertek. Kemény ütközetre számítok, 2-1-re leginkább, de mindenképp a Heroic javára.

OG vs. Vitality – 09.11 – 16:00

Kisebb túlzással el lehet mondani, hogy az OG a verseny egyik legnagyobb meglepetése, hiszen veretlenül lőtték magukat az elődöntőbe, úgy hogy zömmel erős ellenfelek ellen kellett bizonyítaniuk. Ellenfelük ugyanakkor a Vitality, aki szintén nagy utat tett idáig, főleg, hogy kiejtették a világ második legjobbjának számító Gambitet is. Amikor legutóbb találkozott az OG és a Vitality, akkor 2-1-gyel tudott nyerni az OG, amiben volt egy hosszabbításos meccs is. Map pool-t tekintve nem számítok nagy változásra, Dust 2 Mirage, Overpass előfordulhat, és akkor már csak azon múlik a Vitality győzelme, hogy sikerült-e tanulni a legutóbbi találkozóból. Ha csak ezt az évet nézzük, akkor két alkalommal elég 2-0-ás győzelmeket aratott a Vitality, és csak egy alkalommal nyert az OG, a már említett 2-1-es eredménnyel. Összességében a Vitality győzelmére számítok, de nehéz meccs lesz mindkét csapat számára.