Esports

Valorant: A G2 Esports eddig 1-1-es mérleggel áll a második helyen, de vajon mit hoz a Sentinels elleni visszavágó?

2021. szeptember 14.november 25th, 2021

Folytatódik a VCT Masters Berlin, most a megfogyatkozott D csoport csapatait vesszük górcső alá. A délkelet-ázsiai Bren Esports utazásának ellehetetlenülésével a szervezőknek kicsit meg kellett variálniuk a berlini verseny negyedik csoportját, ami így kétkörössé vált.

 

A G2 Esports a nagy név ellenére a feltörekvő Valorant csapatok közé tartozik. Az első és második európai Challengers Stagen kvalifikáltatták magukat, ám a legjobb nyolc közül se a Stage 1-on, se a Stage 2-n nem jutottak ki. Bár a Stage 3 Challengers alapszakaszán ezüstérmet szereztek, a G2 Esports az igazán fontos rájátszásban csak az utolsó Masters helyet csípte. A G2 ezt követően sikeresen legyőzte a koreai második seed F4Q ötösét, ám a streamerekből alakult csapat ellen is csak 2-1-re tudtak nyerni. Az első pályán egy erős 13-5-ös győzelemmel zártak, azonban a koreai csapat egyenlíteni tudott Bindon, így Havenre látogattunk, ahol a G2 végül be tudta húzni a szériát egy 13-8-as záróakkorddal.

Ezután jött az észak-amerikai első seed elleni mérkőzés, az előrejelzések pedig nem kedveztek a G2-nak. A Sentinels végül 2-1-re megnyerte a hárommeccsest, az első pályát 13-6-ra, a harmadikat pedig 13-8-ra húzták be. A G2 Esports azonban a Sentinelst és a rajongókat is meglepte, amikor Iceboxon elég szép előnnyel, 13-8-ra verték meg a Valorant világának egyik legerősebb csapatát.

A Sentinels a cikk írásakor még csak egy mérkőzésen van túl, a streamerbrigáddal szeptember 13-án este mérik össze tudásukat. A G2-nak azonban biztosan nem lesz könnyű dolga, elvégre arról a csapatról beszélünk, akik eddig szinte minden észak-amerikai Challengers és Masters versenyt megnyertek. Emellett a Stage 2 Rejkyavík-i nagyversenyén veretlenül lettek elsők, 2-0-ra győztek a Fnatic, a Team Viking és a NUTURN Esports ellen, majd a döntőben 3-0-ra nyertek a Fnatic ellen (igaz, kétszer kellett hosszabbítás, de ez nem kisebbíti az eredményt).

A G2 Esports, bár egyre jobb, és a Sentinels elleni első derbin is mutattak dolgokat, amik reményre adnak okot, még nem állnak készen ekkora bravúrra.

Tipp: Sentinels győz 1,18