Esports

Valorant: VCT Masters Berlin: Egyikük búcsúzik

2021. szeptember 13.november 25th, 2021

Folytatódik a Valorant Champions Tour Stage 3 Masters berlini versenye! A mezőny egyre jobban kezd kialakulni, mindeközben elérkeztünk az első mérkőzésekhez, amelyek már kieséssel fenyegetik a csapatokat. A második Elimination Matchet a C csoport két ötöse, a japán Crazy Racoon és a brazil Havan Liberty vívják egymással.

A japán csapatról már sokszor hallhattunk, az idei VCT Japan legerősebb ötöséről van szó. Kvalifikáltatták magukat a Stage 1 Challengersbe, amit első helyen zártak, majd a japán Masters bajnokságot is megnyerték, a döntőben 3-0-ra verve az Absolute JUPITER csapatát. A Japan Stage 2-n csak negyedikek lettek, de végül a második Masterst is arannyal zárták, ami a Reykjavíki nagyversenyen való részvételt jelentette.

A nemzetközi versenyen nem jutottak túl messzire, két 2-0-s vereséget szenvedtek, elsőkörben a Version1-tól, majd az alsó ágon az X10 Esports-tól, így a kilencedik helyen zártak. Újult erővel tértek vissza japánba, ahol ismért remekül teljesítettek, azonban a Japan Masters döntőjén kikaptak a ZETA DIVISION-től, így a berlini verseny második japán seedjét szerezték meg. Az első meccsüket a Gambit ellen játszották, az orosz csapat viszont lemosta őket a szerverről: mind Bindon, mind Iceboxon 13-1-re kapott ki a Racoons.

A kiesés elkerüléséhez le kell győzniük a brazil második seedet, vagyis a Havan Libertyt. A Liberty kicsit gyengén indította a szezont, a Brazil Stage 1-ra például be sem jutottak. Az igazi verseny számukra a Stage 2-n kezdődött, ahol a Challengers 2 selejtezőn kvalifikáltatták magukat. Egy top hatos és egy top négyes befejezés után negyedikek lettek a Stage 2 Finals tornán, majd egy kis visszaesés után tértek vissza a Brazil Stage 3-n, ahol az alapszakaszban elsők, míg a Finalsen másodikak lettek.

A VCT Berlin csoportjukat a 100 Thieves ellen kezdték, akik ellen 2-0-ra kaptak ki. Bár jobban állták a sarat, mint a japán csapat, az első pályán ők is csak 3 kört nyertek, míg a másodikon már 6-ot tudtak hozni, de ez így is édeskevés volt a győzelemhez. Ez lesz a Havan Liberty első nemzetközi Valorant versenye, így most találkoznak először a Crazy Racoon ötösével. Bár odahaza erősebbek a japánok, a nagyversenyek még mindig túl soknak bizonyulnak nekik, míg a brazilok helyt álltak az egyik legerősebb Valorant brigád ellen. Megtippelni ezt a mérkőzést nagyon nehéz, de mégis kicsit a Havan Liberty felé dől a mérleg.

Tipp: Havan Liberty győz 1,37