Esports

Valorant: VCT Masters Berlin: Ki jut a döntőbe, és kinek ér véget a küzdelem?

2021. szeptember 17.november 25th, 2021

Két középdöntő, egy nagydöntő – ennyi választ el minket a VCT Stage 3 Masters – Berlin befejezésétől. A nap második középdöntőjét az orosz Gambit Esports és a kevert nemzetiségű G2 Esports vívja egymással.

A két ötös azonos regionális bajnokságról érkezett, az EMEA Stage 3 Challengersről, amelyet az európai és (orosz szerver, illetve bajnokság hiányában) az orosz régió csapatainak rendeznek meg. Bár a két szervezet egy helyről érkezett, jókora különbség volt a két csapat között már az indulás pillanatában: a Gambit Esports idei eredményei között rengeteg első helyezést fedezhetünk fel, míg a G2 Esports számára a berlini nagyverseny az első Major bajnokság, amin részt vesznek. Ez a különbség a seedelésen is meglátszik, a Gambit Esports az első, míg a G4 a negyedik, azaz utolsó bejutást jelentő helyet szerezte meg az EMEA rájátszáson.

Ennek ellenére a G2 Esports derekasan helyt állt Németországban. A csökkentett csapatszámmal indított D csoportba kerültek, ahol egy meccs helyett minden csapattal két mérkőzést játszottak. Ennek ellenére holtversenyben zártak az észak-amerikai régió legerősebb csapatával, a Sentinels-szel. Mindössze egyszer kaptak ki a négy játszott mérkőzésből az előbb említett sztárcsapat ellen, azonban a második körben őket is legyőzték, ráadásul 2-0-ra. Bár a koreai streamerekből álló F4Q ötöse tudott ellenük egy pontot hozni az első meccsen, a második szetten ők is pályanyerés nélkül maradtak alul. A rájátszásban a G2 a LATAM Challengers legerősebbjei, a KRÜ Esports ellen léptek szerverre, azonban két villámgyors meccs után 2-0-ra verték őket, és jutottak a középdöntőbe.

A Gambit Esports a C csoporton keresztül küzdötte magát a rájátszásba. Bár az európai régió egyik legütőképesebb csapatáról beszélünk, Igor „Redgar” Vlasov és csapata mégis alulmaradtak a 100 Thieves ötösével szemben. Az első térképet még sikerült 13-5-re megnyerniük, a második és harmadik pályán azonban épp lecsúsztak a győzelemről, Iceboxon 13-11-re, míg Spliten 13-10-re kaptak ki. A Crazy Racoon elleni két 2-0-s győzelem azonban megalapozta a rájátszásukat. A negyeddöntős szettjüket a koreai első seed Vision Strikers ellen játszották, akik keményen küzdöttek, és Spliten 13-7-re meg is tudták verni az oroszokat, azonban a Gambit az első és a harmadik térképen viszonylagos könnyedséggel nyert, így behúzva a szériát is.

Annak ellenére, hogy a Gambit és a G2 első és egyetlen találkozóját az orosz csapat nyerte 2-1-re, a győzelmet most mégis a G2 Esports csapatának ítélném előzetesen. A G2 az egyik legerősebb csapattal került egy csoportba, és méltó ellenfélnek bizonyultak, így a Gambit ellen is minden esélyük meg van.

Tipp: G2 Esports győz.