Esports

Van, aki forrón szereti! – Indul az IEM SUMMER 2021

2021. június 02.

A nyár egyik legforróbb eseménye veszi kezdetét csütörtökön 12 órától! Az Intel Extreme Masters általában az őszi és hideg évszakokban nyújt versenyzési lehetőséget a világ legjobb csapatai számára, de ezúttal beújítottak egy nyári 250 ezer dolláros versennyel. Az Észak-amerikai régiótól, Európán át, egészen a FÁK-ig ér a csapatok listája! Lássuk hát az első fordulókat, melyek best-of-1-ban fognak játszódni!

 

Gambit vs. Sprout – 06.03. 12:00

A Bo1 sok inkonzisztens tier1 csapatnak lehet sarokköve, de nem hinném, hogy a Gambit közéjük tartozik. Sima Gambit győzelemre számítok!

 

Vitality vs. Complexity – 06.03. 12:00

A franciáknál már egészen más a helyzet. Simán el tudom képzelni, hogy a Complexity meglepje az igencsak ingadozó teljesítményt mutató Vitality-t. Érzik ezt az odds mesterek is, nem hiába van igen közel egymáshoz a két csapat. Kihagynám, ha rajtam múlna, bátrabbak kicsivel szerencsét próbálhatnak a Complexity-vel.

 

Astralis vs. FunPlusPhoenix – 06.03. 13:10

Nem győzte meg a világot az Astralis azzal, hogy nem hiányzik nekik dev1ce. Láthatóan hiányzik. Az FPX pedig mindig is az a csapat volt, amelyik ilyen helyzetekben meglepetést tud okozni. Hasonlót tanácsolok, mint a Vitality vs. Complexity esetében.

 

Extra Salt vs. G2 – 06.03. 13:10

Szerintem még mindig a honeymoon időszak tart a G2-nál, ebből kifolyólag pedig nincs az az Isten, hogy az amerikai Extra Salt megverje őket, akárcsak egy bo1-ben.

 

Heroic vs. Imperial – 06.03. 14:20

Talán ennél a meccsnél van a legnagyobb különbség az odds-ok között, de pont ezért is veszélyes. A Heroic tier1 csapat, ez kétséget kizáróan igaz, viszont a brazilok mindig is arról voltak híresek, hogy rövid távon meglepték ellenfeleiket. Az Imperial viszonylag új csapat, ezért a Heroic sem ismerheti még ki annyira a játékukat. Abszolút kihagyásra méltó ez a meccs.

 

Evil Geniuses vs. Spirit – 06.03. 14:20

Nincs jó paszban az EG, még a saját régiójukban is alig tudnak nyerni, pedig az sem túl erős. Skip vagy sipirc, pontosabban Spirit!

 

NiP vs. OG – 06.03 – 06.03. 15:30

A Flashpoint után nagy a hype az NiP körül, de talán pont ez lehet a vesztük is. Az OG továbbra is egy veszélyes csapat. Az odds-on látszik is, hogy a bookmakerek sem biztosak a dolgukban. Valami mégis azt mondatja velem, hogy ebből OG győzelem lesz, hiszen rengeteg lehetőségük volt az elmúlt hetekben kifigyelni az NiP még formálódó játékát. De tudjátok mit, a legbölcsebb döntés a skip!

 

Virtus.Pro vs. fnatic – 06.03. 15:30

Itt igazából az a kérdés, hogy a fnatic meccs előtt, közben, vagy után oszlik fel. A nagy múltú csapatot egész egyszerűen a kihalás fenyegeti. Lehetséges, hogy most fognak berobbani? Kétlem, VP győzelemre számítok.