Esports

Visszatérnek az internacionális küzdelmek: Itt az IEM Cologne Play-In szakasza!

2021. július 05.

2020 februárjában láthattunk utoljára profi Counter-Strike-t offline, azaz LAN körülmények között, de most végre visszatér, és nem is akárhova! A Lanxess Aréna 14 ezer e-sport rajongónak adhat helyet a fő eseményen, aminek selejtezője hamarosan elindul. A selejtezővel, tehát a Play-In szakasszal együtt 1 millió dolláros összdíjazású verseny veszi kezdetét, amire méltán mondhatjuk azt, hogy a nyár legforróbb eseménye lesz a CS:GO rajongók számára! Már most érdemes leszögezni, hogy minden küzdelem Bo1-ben zajlik az első napon, ezért meglepetésekre számíthatunk, Most pedig nézzük meg a Play-In szakasz első verseny napját!

 

NiP vs. LDLC – 07.06 – 12:00

Best-of-one ide vagy oda, az NiP-nak le kell nyomni a francia alakulatot, akik egyébként veszélyesebbek, mint az első látszik. A közelmúltban mindkét csapat megverte a BIG-et, de ezen kívül sok átfedés nincs az ellenfelek között. Az NiP jóval erősebb ellenfelek ellen kell hétről-hétre bizonyítson. NiP győzelemre számítok.

 

Bad News Bears vs. mousesports – 07.06 – 12:00

Újdonság, hogy az amerikai csapatok is visszatérnek a fókuszba. A Bad News Bears pedig egyfajta Bosszúállók ötös, ugyanis a 2020-as év feltörekvő csapatainak legjobb játékosai álltak össze, hogy mentsék az NA régió becsületét. A mouz jelenleg túl jó ahhoz, hogy azt mondhassuk, hogy képes egy amerikai csapat megverni őket, akárcsak best-of-one-ban.

 

Spirit vs. MIBR – 07.06 – 12:00

A brazil CS-vel is újra találkozhatunk hosszú idő után. Az MIBR jelenleg nincs túl jó formában. Ha a finn HAVU-t nem verik meg, akkor 6 meccse lennének nyeretlenek. Ehhez képest a Spirit, ha veszít is, azt szoros küzdelemben teszi. Ebből vonjátok le a tanulságot.

 

Renegades vs. Vitality – 07.06 – 13:30

Viszont látunk egy másik legendás szervezetet, a Renegadeset is, akik az óceániai régió egyértelmű bajnokai, ugyanakkor sajnálattal, de közölni kell mindenkivel, hogy ez sosem számított nagy eredménynek. A Vitality pedig az egyik legjobb európai csapat és általában a best-of-one meccseket is jól kezelik.

 

OG vs. TeamOne – 07.06 – 13:40

Meglepő, de három hete volt utoljára az OG-nak hivatalos mérkőzése. Ez csak azért fontos kiemelni, mert ezalatt az idő alatt pihenhettek, készülhettek, gyakorolhattak és nem hinném, hogy az IEM Summer után vereséggel, adott esetben kieséssel fognak kezdeni.

 

Sprout vs. BIG – 07.06 – 13:40

Világranglistán a Sprout meg sem közelíti a BIG csapatát, de egymás elleni küzdelemben többnyire mégis nyerni tudnak. Mivel mindkét csapatban német többség van, ezért vélhetően jól ismerik egymás játék stílusát, amivel a Sprout eddig jobban tudott élni. Tekintve, hogy a Lanxess Arénába, ami Kölnben van, mindkét csapat hazai pályán lenne, ezért ezen a mérkőzésen parázs küzdelemre számítok, hiszen a double-elim rendszerben is gyorsan ki lehet esni, ha figyelmetlenek a csapatok. Eddig világos képet próbáltam adni a meccs győzteséről, de most ezt inkább skippelném.

 

EG vs. FaZe – 07.06 – 15:00

Két zuhanó pályán lévő csapat küzdelme, akik látnak már szebb napokat is. 2019 novemberében találkoztak utoljára, akkor még LAN-on, de azóta sok minden lefolyt a Dunán, remélhetőleg a Covid-19 is. Szóval, ebben az esetben sem tudnék fix befutót mondani, talán egy picit jóban húzok az EG felé.

 

Complexity vs. ViCi – 07.06 – 15:20

Egy kínai csapat is tiszteletét teszi a versenyen, de sajnos ennél többet nem fognak tenni. Szintén egy régiós bajnokról beszélünk a ViCi személyében, de most Európa egyik legjobbjával kell szembe nézniük. Complexity győzelemre számítok.