Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Khabib Nurmagomedov, a UFC könnyűsúlyú bajnoka, jelenleg talán a legnépszerűbb küzdősportoló a világon. A medvékkel birkózó harcos ázsiója nagyon magasra szökött a Conor McGregor elleni csörte után, az iszlám vallású oroszt imádja egész kelet, óriási piacot nyitott meg a promóció számára.

Persze, hogy ez meddig lesz így, azt nem tudjuk biztosan, hiszen a dagesztáni fiú bejelentette: már nincs olyan sok bunyója hátra. Nem volt különösebben új dolog ez tőle, többször is elhangzott már, hogy még 2-3 mérkőzést vállalna, aztán az Oktagon közepén hagyja a kiskesztyűket. A UFC 242 előtt konferenciahíváson mindenesetre ezt mondta:

„Még nem gondolok a visszavonulásra, de nem vagyok már fiatal bunyós. Évek óta bajnok vagyok, megvédtem az övemet, most jön a második címvédésem. Nem fogok 40 éves koromig harcolni, ez biztos, nincs már sok mérkőzésem hátra. Meglátjuk, mennyi van még bennem.

Mielőtt meghozok egy döntést, beszélnem kell az apámmal, az edzőimmel és a menedzseremmel. Nem egymagam fogom meghozni az elhatározást. Egyelőre még maradok, túlságosan is lángol bennem a tűz.”

Dustin Poirier lesz a bajnok következő kihívója, aki maga is birtokol egy címet, annyi különbséggel, hogy az csak egy ideiglenes öv. A címegyesítésen eldől, hogy ki a kategória igazi királya, illetve az is, hogy ki ellen bunyózik majd Tony Ferguson.

A kötelező kihívó. Nurma szerint is.

„Poirier jelenleg jobb bunyós, mint McGergor, komoly arcokat győzött le könnyűsúlyban, míg Conor egyedül Eddie Alvarezt verte meg. Dustin ellen is állva kezdődik a harc, aztán amint kitapasztalom, hogy mit tud, ahhoz igazítom a taktikát. Nem tudom még, hogy mit csinálok, minden harc más. Idő előtt akarok győzni.

Tony Ferguson érdemli meg a következő címmérkőzést, és csakis ő! Ki más jöhetne a sorban? Senki, csak Tony.”

A visszavonuló bunyót pedig GSP ellen tervezi Khabib.

Kapcsolódó cikkek