Egyéb Sportok

A dilettantizmus orgiája – kizárták a Kárász-Kozák-kajakpárost!

2019. augusztus 22.

Felrobbantotta a netet – így szokták kattintásvadász módon beharangozni az éppen nem a rivaldában fürdőző, kicsit túlsúlyos média-asszonyságok félzsíros bikinis bemutatóját az Instán!

Erre jött a csütörtöki napon egy hír a szegedi kajak-kenu vb-ről , ami aztán tényleg kajakra felrobbantotta a netet! Az épeszűek még most sem fogják, hogy mi a fene történt. A csúcs esélyes Kárász-Kozák női páros Eiffel-toronymagasan megnyerte futamát, de tényleg csúnyán odavertek a világnak, aztán a pokolgép: kizárták a párost, mert 80 dekagrammal könnyebb volt a hajójuk, mint amit a szabályok megengednek. Ez totál kész.

Ahogyan a sztori elkezdett kulminálódni, egyre jobban kijött, nem piti dologról szólt a bukás, hanem a tokiói olimpiai részvételről. Ráadásul a páros egyik tagjának, Kárász Annának, – aki éppen a napokban zárta le Kammerer Zoltánnal kapcsolatos szerelmi kapcsolatát- ez elég nagy esélye volt, hogy a vb-elsőséggel kijusson a nyári olimpiára. Aztán katt, a mérleg jéghideg kijelzője lezárta ezt az álmot!

Botrány, szabotázs, ahogyan a sporttelevíziózás egykori nagy embere, Vitray Tamás kimondta valami mással kapcsolatban: ”a dilettantizmus orgiája” szétcsapta az egészet. Ráadásul úgy, hogy az edző, Somogyi mester rém precíz ember, a futam előtt is lemérte az eszközt, majd utána is, minden korrekt, csakhogy ami számít, az a nemzetközi szövetség szakijainak mérése. Az hozta a büntetést. Kizárás. 80 dekagramm. Egy rosszabb kenyér, egy kilósnak eladva. Felfoghatatlan, hogy egy ennyire piti tétel szétcsapja egy sportoló karrierjét. Úgy fest, Kárásznak 2020 kiesett, most pedig az utána következő világjátékre fókuszálni, hát az nagyon nagy deal, és rohadtul nem vigasz. Ha a tongai kajakos csóka, aki éppen bevariálta magát a rajtgéphez, elkövet egy ilyen hibát, mindenki nevet. Ezek a tongaiak micsoda egy vicces népek! De egy olyan ország, amely olimpia érmeinek nagy részét a kajak-kenu sportágból kaszálja össze, nehogy már egy ilyen röhejes hiba miatt égjen porrá a világ előtt!

Egy ilyen kínos blamázst képtelenség elFogadni!