DartsEgyéb Sportok

A fiatalok megtréfálják a skót klasszisokat? – PDC-világbajnokság 14. nap

2021. december 31.

A 2006-os világbajnokság óta először a Brit-szigetek kisajátították maguknak a legjobb 8-at, ahol két klasszikus mellett a generációk csatája lesz főszerepben.

James Wade – Mervyn King

Ez lesz az 54. összecsapásuk, de most először találkoznak világbajnokságon. Wade 9, King 13 év után juthat újra elődöntőbe. Az idősebb angolt a küzdés jellemzi, ami eddig elég volt az elfogyó riválisai ellen, de a „Machine” nagyon meggyőző játékkal robogott át Kleermakeren. Wade a holland hibáit kihasználta és a 100+-os kiszállóival demoralizálta ellenfelét. Kingnek legalább egy fokozattal feljebb kell kapcsolnia, ha végre szeretné legyőzni egy igazán fontos mérkőzésen riválisát.

Tipp: Legtöbb 180-as dobás: Mervyn King 1,56

Luke Humphries – Gary Anderson

Anderson Cross ellen előhúzott valamit a régiből. A skót visszatért a régi nyilaihoz és olykor egészen parádésan játszott velük. Humphries egy drámai csatában 1-3-ról fordítva jutott négy éven belül a harmadik világbajnoki negyeddöntőjébe. „Cool Hand Luke” ezzel életbe tartotta a Premier League-ről szőtt álmait, de ehhez megint le kell győznie televíziós mérkőzésen Andot. A fiatal angol játéka adott ehhez, de a skót tavaly is akkor rukkolt elő klasszis játékkal, amikor a torna ezen szakaszához ért.

Tipp: Luke Humphries körátlaga: 94,5 felett 1,80

Peter Wright – Callan Rydz

Callan Rydz impozáns játékkal robogott át az eddigi ellenfelein, de Peter Wright egészen más kávéház. A „Snakebite” mindkét karácsony utáni találkozóján 100-as átlag körül dobott, úgy hogy gyengén kezdte a meccseit. Ezt a „Riot” is tudja, aki még a szokásosnál is nagyobb lendülettel vetheti magát bele a párharcba. Ez a két évvel ezelőtti győztesből a legjobbat hozhatja ki, ami révén ez egy szenzációs mérkőzés lehet.

Tipp: Peter Wright körátlaga: 98,5 felett 1,85

Gerwyn Price – Michael Smith

Nem jött össze a sokak által előrehozott döntőnek tartott walesi háziderbi, a Price-Clayton, amiért az a Michael Smith a felelős, akit nem lehetett megtörni és nem remegett meg a keze kulcsszituációban. Price magán kívül a végső sikerre a „Bullyboy”-t tartja a legnagyobb esélyesnek, ami igazán érdekessé teszi kettejük csatáját. Sokáig Smith állt jobban az egymás elleni mérleg tekintetében, de már több mint két éve nem járt sikerrel az „Iceman”-nel szemben. Ahogy a Clayton elleni úgy ez is könnyen lehet egy határokat feszegető összecsapás, ami magában hordozza az extra kiszállókat.

Tipp: 4 vagy több 100+-os kiszálló a mérkőzésen 1,53