DartsEgyéb Sportok

A második forduló fénypontja – PDC-világbajnokság 9. nap

2021. december 22.

A karácsonyi szünetet megelőzően klasszisokban bővelkedő nappal zárul a legjobb 64 küzdelme.

A világbajnokság eddig legjobban várt párharca a Cross-Barney is ezen a napon kerül megrendezésre, azonban más jó formának örvendő játékosok megpróbálhatják ellopni a showt.

Mensur Suljovic – Alan Soutar

Suljovic a legjobb éveiben sem számított tényezőnek az Alexandra Palace-ban, ugyanis ez az egyetlen major torna, ahol sosem jutott el a negyeddöntőig, miközben a hasonlóan szettekre játszandó Grand Prix-n bővelkedett sikerekben. Ezúttal sem lesz könnyű dolga, egy nem fiatal, ugyanakkor feltörekvő játékost, Alan Soutart kapta ellenfeléül. Miután két éve a legjobban fújolt játékos volt Mensur és tavaly is sokan megtalálták az Anderson elleni meccse után, idén mögötte lesz az egész nézőtér. Soutar, aki minden porcikájával hirdeti, hogy skót már az első fordulóban is óriási ellenszélben volt kénytelen színpadra lépni, de ez nem volt negatív hatással a játékára, így minden adott, hogy borítsa a papírformát.

 

Danny Noppert – Jason Heaver

Heaver egy a világbajnokság szintjén nem túl színvonalas összecsapást vívott a 96 között, de saját elmondása szerint is borzasztóan izgult, ami miatt bőven elmaradt attól a szinttől, amire képes. Noppert ellen már az esélytelenek nyugalmával léphet tábla elé. Noppie korábban az ilyen szituációkat nem kezelte a legjobban, de az elmúlt időszakban ebben is fejlődött, mint ahogy a televíziós tornák alkalmával is sokkal jobb teljesítményt képes leadni. Az ősszel a kiemelkedő eredmények, kiemelkedő átlagok kíséretében jöttek. Az elmúlt három hónap tekintetében a 6. legmagasabb átlaggal bír (97,66).

 

Rob Cross – Raymond van Barneveld

A dartsban uralkodó merítési lehetőséget kiválóan mutatja, hogy a második fordulóban két találkozót is feltud úgy vezetni a Sky, mint a világbajnokok ütközete. Barney visszatérése impresszívre sikeredett. A formán kívüli Ilagan nem állította megoldhatatlan feladat elé, de a 113,61-os első kilencnyíl és a 96,70-os átlag magáért beszél. Hasonló számok jellemzik Rob Crosst az elmúlt hónapok során mutatott feltámadása során. A Voltage az Európa-bajnoki sikerével és azt követő játékával bejelentkezett a végjátékra, de ehhez Barneveldnek is lesz néhány szava.

 

Chris Dobey – Rusty-Jake Rodriguez

Dobey azon dartsosok közé sorolható, akik kimagasló idényt produkáltak, de a major versenyeken nem alkottak maradandót, így radar alatt maradtak. Az angol játékos a UK Open óta nem nyert téttel bíró televíziós mérkőzést, miközben körátlagot, tömeget vagy éppen döntő leges átlagot tekintve is top 10-es. Rusty-Jake előtt fényes jövő állhat és már most látható mennyit fejlődött a nem túl rég lezajlott Grand Slam óta. A hév még sokszor elviszi, ami egyelőre megakadályozza az óriási sikerek elérésében, de abban nem, hogy jó meccsre sarkalja Dobeyt.

Darts vb: Vágj zsebre naponta 1500 Ft ingyenes fogadást!