Egyéb Sportok

Aleix Espargaro törött sarokkal versenyzett Silverstone-ban

2022. augusztus 11.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában világbajnoki címért küzdő Aleix Espargaró egy hatalmas bukást követően sérülten indult a Brit Nagydíjon.

Az Aprilia spanyol motorosa a hétvégi Brit Nagydíj negyedik szabadedzésén mutatott be egy óriási highside-ot, mellyel veszélybe került az indulása. Espargarót az orvosi központba szállították, ahol zöld lámpát kapott az orvosoktól. Az időmérő edzésen a fantasztikus hatodik helyet csípte el, majd a futamon a tapadási gondok ellenére kilencedikként intették le, világbajnoki riválisa Fabio Quartararo mögött. A versenyt követően Barcelonába repült, ahol alaposabban megvizsgálták, és sarokcsont törést diagnosztizáltak. A műtétet elutasította a spanyol versenyző, mivel szeretne rajthoz állni a jövő heti Osztrák Nagydíjon.

“A sérülés nem igényel műtéti beavatkozást, Aleixnek hét nap pihenőt írtak elő, ebben a periódusban mankót kell használnia, hogy a terhelést levegye a sérült testrészről. A cél az, hogy Aleix részt tudjon venni az osztrák versenyen.” – írta sajtóanyagában az Aprilia.

Aleix Espargaró sérülése ellenére mindössze egy pontot vesztett riválisával szemben, így 22 pontos hátrányból várhatja a soron következő versenyhétvégét.

Szerző: Tokics Tamás