Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Rossz kezdés…

Túl agresszív volt a focihoz. A kis Rakicot kihajították edzésről, miután a trénerek nem tolerálták a pályán mutatott stílusát: ennél jobb dolgot pedig aligha tehettek volna. Alexander kick-box és boksz edzéseket kezdett el látogatni, 19 éves koráig pedig több mint 40 győzelmet gyűjtött be a kötelek között, míg végül úgy döntött, átvált MMA-re. A ketrecben való bemutatkozás pocsékul sült el: Rakic már az első menetben belenézett egy guillotine fojtásba, így a veretlensége hamar odalett.

Kiütések garmadája

Sokat azonban nem töltött el a tervezőasztal mellett, tovább készült Bécsben, hogy azután megmutassa: Európa legnagyobb tehetségei között van. Sorozatban nyolc mérkőzést nyert – több magyar ellenfelet is legyőzött – ráadásul mindent idő előtti befejezéssel abszolválta! Hét kiütés mellett, egy kopogtatásos siker is összejött, a UFC pedig szemet vetett a meglehetősen jó fizikumú osztrák bunyósra.

Útban a címmérkőzés felé

A félnehézsúlyban nyomuló Rakic tehát megérkezett a világ legnagyobb promóciójához, ahol nem is tétlenkedett: Hollandiában és Németországban is egyhangú döntéssel múlta felül aktuális ellenfelét, hogy utána két gyors kiütést is összehozzon. A Jimi Manuwa elleni KO például egyértelműen reflektorfénybe helyezte Alexandert, akinek fizikumáról rengeteg szó esett eddig meccsei során. Ha Paulo Costa versenyezhetne testépítőként, akkor alighanem Rakic is: a 194 centiméter magas harcos óriásinak és borzasztóan száraznak tűnik mindig a ketrecben, a hatalmas izomtömege miatt viszont a kardiója nem éppen elit. Volkan Özdemir ellen is kissé elfogyott a végére, eddig utolsó mérkőzésén, amelyet egyébiránt elveszített. Jogtalanul. A bírók teljesen érthetetlen módon adták a svájci-török harcosnak a győzelmet, megosztott pontozással.

Vs. Anthony Smith

Persze a lehetőség még ott van a javításra, főleg, hogy vadonatúj szerződésnek első mérkőzése lesz a Smith elleni csörte. Az oroszlánszívű amerikai üthető bunyós, legutóbb Glover Teixeira óriási verést osztott ki neki, előtte viszont felülmúlta az előbb említett Özdemirt, Mauricio Ruát és Alexander Gustafssont is. Akármelyik harcos is nyer, alighanem egy győzelemre kerül a címmérkőzéstől, Jon Jones kiválása után… Jelenleg talán Rakicnak van erre nagyobb esélye!

Tipp: Rakic kiütéssel nyer 2,05

Kapcsolódó cikkek