DartsEgyéb Sportok

Az új favorit, a visszatérő és a két világbajnok – PDC-világbajnokság 15. nap

2022. január 02.

Price kiesésével biztossá vált az angol-skót döntő, de a nevek még kérdésesek. Smith a címvédő kiütésével az első számú esélyessé lépett elő, de kérdéses, hogyan kezeli ezt a szituációt, miközben a két skót legendáé lesz a torna utolsó előtti mérkőzése.

Michael Smith – James Wade

A legnehezebb és a legkönnyebb úton át érkeztek el az elődöntőig. Smith a walesi duó kiejtése során kétszer is a halál torkából kapaszkodott vissza, míg Wade összesen egy szettet vesztett eddig, ami önmagában impresszív mutató, de a 87,67-os tornaátlag arra enged következtetni, hogy ez legalább annyira az ellenfelei érdeme, mint a sajátja. A „Machine” hajlamos az ilyen szituációkra felszívni magát, de most annyit kellene javítani a számain, hogy ez valószínűtlennek tűnik és a világbajnoki elődöntőben amúgy is egy olyan gátat kéne megugrania, ami ennél jobb előjelek mellett sem sikerült. Amennyiben a „Bullyboy” el tud húzni a meccs elején egy végtelenül egyoldalú találkozón besétálhat a fináléba.

Tipp: Szett hendikeppel: -1,5 Michael Smith 1,60

Peter Wright – Gary Anderson

MvG kiválásával a kiemelések tekintetében a papírforma párosítás alakult ki, de amíg a „Snakebite” tényleg a harmadik negyed legnagyobb esélyese volt, addig Anderson még Gerwen kiválása után sem büszkélkedhetett ezzel a címmel, ami az éves teljesítményét és a White elleni performanszát látva teljesen érhető volt. Azonban, ahogy tavaly úgy idén is a kezdeti nehézségek után belelendült és legalább a kulcsszituációkban azt az Andot láttuk, aki rendszeres szereplője volt a nagy versenyek végjátékának. Wright eddigi játéka sokkal meggyőzőbb volt, mint honfitársáé, minden mutatóban jobban teljesít, de a „Repülő skót” tavaly is a negyeddöntőben és az elődöntőben mutatta legjobbját. A 2020-as világbajnok tömeg béli fölényét ellensúlyozhatja azzal, ha a Humphries ellenihez hasonlóan játssza, majd a döntőlegeket.

Tipp: Peter Wright összes 180-as dobássorozatának száma: 11,5 felett 1,57