Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A Nigériában születő, ám élete nagyrészét Új-Zélandon töltő Izzy megszerezte a hőn áhított UFC középsúlyú bajnoki övet, méghozzá dominánsan, kiütve az addigi bajnok Robert Whittakert. Lehet utálni, vagy imádni, ez a fiú nagyon tud valamit.

A kick-boksz volt az első szerelme, ám belekóstolt a profi ökölvívás rejtelmeibe is, ám utóbbi nem annyira ízlett neki, 5-1-es mérleget ütött össze magának. Rúgásokkal operálva viszont már más volt a helyzet, a King in the Ring és a Glory égisze alatt működve kereken 80 mérkőzést vívott az Utolsó léghajlítóból becenevet fabrikáló Israel.

75 találkozón emelték fel az ő kezét, csupán ötször maradt alul és csak egyszer ütötték ki. MMA-re váltva rögtön kapott egy gyors pofont, első amatőr mérkőzésén legyőzték… Rögtön profi is lett, ahol 11 meccses győzelmi szériát bunyózott össze, mielőtt a UFC leigazolta. A 11 találkozó mind KO-val ért véget, és egy sem ment tovább a második menetnél!

A legnagyobbak között is jól kezdett, nevezetesen kiütötte ellenfelét, ám második mérkőzésén zavarba hozta egy névtelen olasz versenyző, Marvin Vettori. Pontozással meglett a siker, utána pedig nem volt megállás: Brad Tavares, Derek Brunson, Anderson Silva és Kelvin Gastelum testén keresztül vezetett az út a címmérkőzésig.

Amelyre Adesanya nagyon stílusosan vonult be:

A ketrecben pedig folytatta a showt: a teljes erőből rárontó Whittakert remekül tartotta távol, szépen megkontrázta a túlontúl heves ausztrált. A bajnok vakmerően leállt állóharcolni a kick-boksz császárral és az első menet végén már meg is nézte közelről a padlót. Kinyílt Robert, Izzy pedig büntetett, ám a menet véget ért.

A másodikban folytatódott a forgatókönyv, a meggondolatlan Whittaker nagyon erős rohamokat vezetett, ám a védekezése hagyott némi kívánnivalót maga után. Bele is esett Adesanya csapdájába: ugyanazt a kombinációt vállalta be, mint az első menet végén, ám most az Utolsó stílushajlító lecsapott. Bobby eldőlt, mint egy zsák, a nigériai/új-zélandi fiú pedig a mennybe ment.

Még az ausztrál közönség is imádta az egyébként bully-ként viselkedő Izzy-t, aki rögtön ki is hívta a másik veretlen fiút: Paulo Costát. Kettejük harca óriási durranás lesz ez biztos, de Jon Jonesnak is odaszólt a bajnok, mondván nincs előle biztonságban.

Persze „Bones” egyelőre csak nevetett ezen.

Kapcsolódó cikkek