Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Miért is kell rettegnie a New Jersey-beli Newark városának? Pusztán azért, mert ott rendezik a UFC on ESPN 5-re keresztelt eseményt, amelyen a váltósúly egykori interim bajnoka, Colby „Káosz” Covington lesz a főszereplő. És ahol ő megjelenik, ott pusztítás várható…

De mielőtt a főmeccsre rátérnénk, nézzünk meg egy másik csörtét is.

 

Clay Guida vs. Jim Miller

Két, sok nagy csatát megélt veterán akasztja össze a bajuszt az előmeccsen, itt jó eséllyel vér fog folyni. Guida nem véletlenül hallgat az „Ács” becenévre, igazi melós bunyós, aki a technika helyett jobban kedveli a méretes pofonokat, nyelni és adni egyaránt.

Miller valamivel okosabb harcos, és bár kevesebb csatát élt át, mint Clay, mégis a szervezet legtöbbet foglalkoztatott alkalmazottai között van. Remek földharccal bír, olyan nevek skalpjait is begyűjtötte, mint Charles Oliveira, Melvin Guillard, Joe Lauzon, vagy éppen Thiago Alves. Az elithez sosem fog felérni, de ő a UFC munkásembere.

Guida is szép trófeákat tehet ki az ablakba, Anthony Pettis és Rafael dos Anjos, egykori könnyűsúlyú bajnokok, egyaránt meghajoltak előtte, de Nate Diazt is legyőzte a kissé őrült bunyós. Ám az idő Millernek dolgozik.

Tipp: Miller feladással nyer 3,50

 

Colby Covington vs. Robbie Lawler

Az este fő attrakciója, az egykoron átmeneti bajnok Colby és a hajdani övtulajdonos Robbie viadala. Covington úr már meg is kezdte a szokásos hadjáratát, mondván nyugdíjba küldi Lawlert, és ha erre nem is látunk sok esélyt, szinte minden a „Káosz” mellett szól.

Hiába volt egykoron Robbie a „Könyörtelen”, a Rory MacDonald elleni daráló az ő lelkéből is elvett valamit… Carlos Condit ellen veszített, ezt nyugodtan ki lehet jelenteni, pusztán a bíróknak köszönheti, hogy a derekán maradt az öv. Ahonnan aztán Tyron Woodley le is vette, miután egy bődületes jobbos után lámpaoltás volt a bajnoknál. Nyilván ez Conditot nem vigasztalta túlzottan…

Ahogy Lawler sem igazán tudott kimászni a gödörből. Donald Cerrone ellen nyert egyet ugyan, de ismét véleményes volt a pontozás, majd Rafael dos Anjos legyőzte, immáron vita nélkül. Ben Askren ellene debütált a promóciónál, és következett egy újabb érdekes döntés…

Askren ugyanis fojtásba fogta Robbiet, aki hirtelen leengedte a kezét, mintha elájult volna, Herb Dean pedig beszüntette a harcot. A baj csak annyi, hogy Lawler jelzett a bírónak, hogy minden oké, amit Herb nem vett észre. Más kérdés, hogy csak másodpercek kérdése volt a leintés, Askren nem engedte volna el azt a fojtást semmiképp, Robbie ígyis-úgyis aludt volna a végén…

Colby is aludt egy keveset, több mint egy éve nem tett látogatást a nyolcszögben, ehelyett mindenféle hölgyekkel pózolt minden elképzelhető módon. Henry Cejudo után ő is megkapja a Triple C jelzőt, ami a neve kezdőbetű mellett a „Cringe” szót tartalmazza.

A ketrecben nem teljesít rosszul a „Káosz”, de tény, hogy Demian Maia-n és RDA-n kívül nem igazán volt minőségi ellenfele. Robbie sem lesz túlzottan az, lévén RDA megverte simán, Covington pedig brutálisan szét fogja birkózni a hajdani bajnokot.

Jöhet az 5 menetes Colby dominancia, hacsak Lawlernek be nem akad egy ütése. Ha ez megtörténne minden MMA-rajongó boldogan ugrana fel, ha viszont nem következik be, akkor Covington ismét Trump elnökúrral pacsizhat.

Tipp: Covington döntéssel nyer 2,10

Kapcsolódó cikkek