Bajnokok LigájaEgyéb Sportok

Eredivisie: Az utolsó meccsek

2022. május 14.május 15th, 2022

A holland élvonal utolsó fordulójában már csak néhány mérkőzésnek lesz komoly tétje, de ott igazi „élet-halál” párharcok várhatóak.


 

 

NEC Nijmegen – Fortuna Sittard

Egyetlen hely kiadó az EKL-ért folyó rájátszás mezőnyében, amit jelenleg az újonc Rogier Meijer együttese foglal el, s egy esetleges győzelemmel be is biztosítanák maguknak ezt a pozíciót. Azt gondolhatnánk, hogy odahaza az osztályozós helyen tanyázó Sjors Ultee fiai ellen ez sima ügy kell legyen, de a nijmegeni együttes a legrosszabb hazai mérleggel rendelkezik a ligában, a vendégeknek pedig csak a három pont jelenthet bármiféle reményt a biztos bennmaradást illetően, tehát nekik most nem lesz min spórolni. Márpedig a legutóbbi két idegenbeli meccsükön négy pontot gyűjtöttek, így pedig most is összejöhet egy döntetlen, de akár egy győzelem is.

 

Heracles Almelo – Sparta Rotterdam

A legutóbbi két meccsét elbukta Frank Wormuth legénysége, s ennek okán még akár az osztályozós helyre is lecsúszhatnak, főleg akkor, ha a szezon végére jó formába lendülő Maurice Steijn tanítványai is elviszik a három pontot. A vendégek két ponttal vannak csak lemaradva, vagyis egy esetleges siker esetén előznének is, ráadásul, ha az előbb emlegetett sittardiak is nyernek, akkor az almeloi alakulat becsatlakozhat a másodosztály rájátszásába.

 

SC Heerenveen – Go Ahead Eagles

Nem elég szimplán a győzelem Ole Tobiasen csapatának, mert ha időközben a nijmegeniek is nyernek, akkor a gólkülönbség fog dönteni, amiben jelenleg rosszabbul állnak kettővel, így a három pontot jókora különbségű sikerrel kellene megszerezniük. Ez akár még össze is jöhet, mert Kees van Wonderen fiai négyes vereségsorozatban vannak, amivel a korábbi remek helyezésüket is elszórakozták, s most a győzelem is csak akkor segítene rajtuk, ha közben a nijmegeniek is kikapnának.