Egyéb Sportok

FINA: Megkezdi a szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott

2019. július 14.

Új-Zéland vs. Magyarország, hétfő 10:50

Megkezdi a szereplését a magyar férfi válogatott is a vízes világbajnokságon. A lányok tegnap világrekordot döntöttek, miután a házigazda Dél-Koreát 64-0-ra legyőzték, akik még kapura sem lőttek, igaz, a ázsiaiak tinédzserekkel álltak fel, akik még csak ismerkednek ezzel a sportággal. Ehhez képest egy-két fokkal talán nehezebb dolga lesz a fiúknak, hiszen Új-Zélandnak azért valamennyivel komolyabb múltja van ebben a sportágban, ám a magyar csapat játékminőségben klasszisokkal jobb, szinte biztos, hogy kétszámjegyű különbség lesz a végén a két együttes között. 

Hogy érzékeltessük az óceániai szigetország helyét a vízilabdában, el kell mondani, hogy legutóbb 2013-ban szerepeltek világbajnokságon – ekkor amolyan pofozógépek voltak: 12:86-os gólkülönbséggel, nyeretlenül szálltak ki a tornáról. Azóta csupán az Interkontinentális világkupán indultak el, így évente csupán néhány tétmérkőzésen mérettették meg magukat. Új-Zéland az egyik leggyengébb válogatott a tornán, az utóbbi években szinte mindenkitől kikaptak, egyedül Kínát tudták megverni (kétszer), Szaúd-Arábiát és azt a Dél-Afrikát, aki szintén a mi csoportunkban található. 

A magyar válogatott a világ egyik legjobb csapataként érkezett a vb-re, nem kérdés, hogy az aranyérem a célja Märcz Tamás együttesének. A háromszoros világbajnok magyar csapat nagyon jó erőkből áll, mi sem bizonyítja jobban, hogy három hónappal ezelőtt az Európa-bajnokságot is megnyerték. A magyarok kerete szinte kizárólag Fradi- és Szolnok-játékosokból áll, egyedül Hárai Balázs és Manhercz Krisztián (mindkettő OSC) érkezik más csapatból.  

Nehéz megmondani, hogy az óceiániaiak pontosan milyen szintet képviselnek, hiszen európai nemzet ellen viszonylag kevésszer ugrottak medencébe éles meccsen. Magyarország győzelme biztosan nem forog veszélyben, a kérdés csak az, hogy hány góllal nyernek majd a fiúk. 

Tipp: Magyarország nyer (-17,5) – 1,82