Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Amikort már torkig vagy a Manuel Neuer és a prezídiuma által generálta FC Hollywood műbalhéval, a könyöködön jön ki Manchester City körül évek óta burjánzó pénzügyi mahináció, amit egyébként te már sejtettél, mert így pénzt szórni képtelenség csalás nélkül, akkor kell egy műsor, ahol lenyűgöznek.

Nézed a tévét. Gyanússá válik, hogy a verseny hátterében egy ismerősnek tűnő építészeti egység díszíti a viadalt. 1984-ben láttad képeken, akkor itt nyári olimpiai játékokat tartottak. Micsoda? A Los Angeles Memorial Coliseum?! Ahol NFL-meccseket, óriási koncerteket, olimpiai versenyt szerveztek? Most meg NASCAR vetélkedés? Hát hogyan? Ezen a szűk 400 méteres parabolán miként lehetséges őrült autós öldöklést tervezni?

Simán! Először is biliárdasztal simaságú az aszfalt, fénylően új, parádés a környezet, cirka 90 ezer néző szívja a benzinszagot, és nem holmi kis felvezető jellegű vetélkedés. Nem, nem! A legnagyobbak tolakodnak a piszok szűk pályán, ahol nemhogy az előzés alig lehetséges, maga a jelenlét is pokoli nehézséggel jár. Egymástól egy centire dübörgő verdák, iszonyat verekedés, lökdösődés! Ezt aztán jól kitalálták: NASCAR veretés egy atlétikai futópályán!

Ami ennél is nagyobb szám, a két magyar kommentátor! Hangjuk alapján fiatal emberek, hihetetlen tudással. Egyszerűen elképesztő mennyire ismerik ezt a versenyformát, egyáltalán a sorozatot. Öntik az információt, pillanatnyi megakadás nélkül, minden szavuk teljesen hiteles, döbbenetes tartalommal sokkolnak. Az egyik srác olyan előadást tartott a kanyarvétel technikájáról, azt érezhette a néző, akár képes ő is autózni, csak arra kell ügyelnie, hogy a bal hátsó kerék is érintse az aszfaltot, különben másként melegszik a gumi és akkor fuccs a tervnek.

Lenyűgöző, ahogyan közölték az elmondhatatlan nagy, enciklopédikus ismeretüket, tele soha nem hallott információval. Mindenkiről mindent tudtak, ismerték az autókat, a gazdáikat, a szerelőket, az ember nem győzött utánuk rohanni, ugyanakkor a sofőrökkel együtt feszülni. Tisztára olyan érzés, mint ha ezek a kommentátor srácok a hétköznapjaikban együtt élnek a NASCAR-os hősökkel, közöttük mozognak, pacsiznak, nevetnek, spanoskodnak. Életérzés!  Bámulatos! Csodálatos!

Köszi az élményt kiváló fiatalemberek!

Kapcsolódó cikkek