Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Minden év végén és az újév első napjaiban a darts szerelmesei újabb és újabb csodákat élhetnek át a világbajnokság során. Ugyanakkor, akik már régóta követik a sportágat, talán magukon is érzik, hogy telik az idő, hiszen Phil Taylor után idén egy másik régi nagyágyú búcsúzik a profi versenyektől, az ötszörös BDO- és az egyszeres PDC-világbajnok Raymond van Barneveld.

Barney márciusi nagy összeroppanása után nem sokan számítottak arra, hogy megméretteti magát a vb-n, de az azonnali visszavonulás helyett a tisztességes búcsút választotta. Formáját tekintve már nem sok vizet zavar majd a tornán, de a jelenléte és a személyisége annyira magával ragadó, hogy talán nem csak a hollandok fogják a búcsúját megkönnyezni.

A vb-cím legnagyobb esélyese idén is Michael van Gerwen (2,10). Az egész szezon során remekül dobott. Négy kilenc nyilasa volt a hivatalos tornákon. A legutóbbi a Players Championship Finals-ban Adrian Lewis ellen a döntőben. Ezzel beérte Phill Taylort, és így 22-22 tökéletes kört tudnak maguk mögött a legendák. Ha nem öntik le sörrel a fontos meccsek kezdete előtt, akkor nagyon nehéz lesz őt megállítani. Évek óta ő a legnagyobb várományos, de ez alkalommal ez hatványozottan igaz.

A legnagyobb kihívó a korábbi rögbijátékos, a walesi Gerwyn Price (6,00), akinek a jellegzetes ordításai egy jól sikerült dobás után már mémmé váltak. Ebben a szezonban szenzációs teljesítménnyel rukkolt elő. A ’jégember’ magáénak tudhatja a Grand Slam of Darts -címet és az Európa bajnokságon, valamint a Players Championship Finals-ban is a döntőig jutott. 2018-ban a legjobb tizenhat között búcsúzott, amit akkor mindenki csalódásként élt meg, most ha nem jutna a legjobb négy közé, akkor is biztosan ezt éreznénk.

Glen Durrant (34,00) abban reménykedik, hogy szépen tudja zárni a 2019-es évet és erre minden esélye megvan. Három BDO világbajnoki cím után csatlakozott a PDC mezőnyéhez és rögtön megugrotta a szintet. Már most az egyik legnagyobb esélyesek között van, és arra vágyik, hogy mind két nagy szervezet világbajnoki címét bitorolhassa. Ez így elsőre elég nagy falatnak tűnik, de kisebb meglepetést okozna, mint Smith 2018-as döntőbe jutása.

Minden évben vannak váratlanul nagyot futó játékosok, ez most Nathan Aspinall (41,00) lehet. Egy éve a legjobb négy között volt és idén megnyerte a UK Open-t is. Ne menjünk el amellett, hogy a hazai pálya is segítheti az előrelepésben. Nem szabad leírni azonban a Rob Cross-Peter Wright-Gary Anderson triót sem, de ahhoz nagyon össze kell szedniük magukat a srácoknak, mert ez eddig nem az ő szezonjuk volt.

A sorsolásnak és a versenykiírásnak köszönhetően már a második körben nagy nevek hullhatnak ki a tornáról. Jelle Klaasen, Kyle Anderson, Jan Dekker, Kim Huybrechts, Luke Humpries, Vincent van den Voort és Raymond van Barneveld kiemeltek elleni búcsújára számítok az első játéknapokon. Szóval az ő rajongóik gyorsan élvezzék ki a játékukat.

A végső győztes mellett a nagy kérdés az, hogy lesz-e kilenc nyilas a tornán? A szervezők azonban még nagyobbat álmodnak a szurkolóknál és rögtön két tökéletes kört szeretnének egy játékostól. Hogy meglegyen az extra motiváció ezért még egy százezer fontos extra díjat is felajánlottak annak, aki ezt teljesíteni. Persze, merjünk nagyot álmodni, de mi talán már eggyel is beérnénk, bárkinek is sikerüljön.

A másik izgalmas kérdés, hogy lesz-e újabb rekord a 180-as dobásokat tekintve? A jelenlegi rekord 828, amit az előző évi világbajnokságon állított be a mezőny. Ez persze nagyban köszönhető a hetvenkettőről kilencvenhat főre duzzasztott létszámnak. Szóval az igazi mérőfok ez  a vb lesz.

A zseniális hangulat és a különleges jelmezek mellet egy valamit tudunk megígérni, hogy napi rendszerességgel olvashattok a dartsról nálunk a PDC Világbajnokság ideje alatt.

 

Fogajd legalább hármas kötésben, minimum 1500 Ft értékben a darts világbajnokság meccseire, mert ha így teszel, akkor minden héten 10%-os élő nyereménynövelőt adunk neked.

Kapcsolódó cikkek