DartsEgyéb Sportok

Klasszisok napja – PDC-darts-világbajnokság 9. nap

2020. december 22.

A karácsonyt megelőző, a második kört záró napon számos egykori vagy jelenlegi elit játékos tiszteletét teszi. Néhány nagyágyú kötelező feladat előtt áll, de egyesekhez nem volt kegyes a sors és kemény ellenféllel kell farkaszszemet nézniük.

Gary Anderson – Madars Razma

Az összecsapás, aminek már napokkal ezelőtt meg kellett volna történnie, de Gary Andersont kontaktszemélynek nyilvánították és a jelenlegi brit szabályok szerint ilyen esetben kötelező a karanténba vonulás. Az esetre már a világbajnokság kezdete előtt fényderült, így a szereplése nem került veszélybe. A skót a vesztegzárban nem tudott mást tenni, mint gyakorolni. Ez mindenképpen segíthet a játékán, de kérdéses a térdproblémáit mennyire tudja orvosolni. Razma egy nem túl emlékezetes találkozón jutott tovább az első körből. A tripla 20-as szektort nem igazán találta a lett, ezért néhány leg után azt a döntést hozta, hogy már az első nyilaival is a 19-es szektort veszi célba. A váltás kifizetődött számára az első kilencnyilas átlaga meghaladt a 101-et is. Nem lenne nagy meglepetés, ha pár sikertelen leg után újra ezt a taktikát kezdené követni.

Tipp: Madars Razma összes 180-as dobássorozata: 0,5: alatt 2,90

Dave Chisnall – Keegan Brown

Chisnall nem kapott könnyű feladványt Brown személyében. A fiatalabb angol a nyitó fordulóban Meikle személyében egy honfitársukat múlta felül. Brown, aki miután az NHS-nél dolgozik laborasszisztensként idén nem sok ideje volt dartsozni ezt a tornát egy ajándéknak tekinti e nehéz év után. A pink öltözékéről elhíresült versenyző bár tömegben nem nyújtott kiemelkedőt a duplák terén ezt a hiányosságát tudta ellensúlyozni három 100+-os kiszállót produkált. Amennyiben Chizzy ballábbal kell fel, mint oly sokszor tette idén nem lesz hosszú számára a világbajnokság.

Tipp: Keegan Brown – Legmagasabb pontot érő befejező dobás a mérkőzésen: 102,5: felett: 1,85

Nathan Aspinall – Scott Waites

Szűk egy hónap után újra Aspinall-Waites. A világbajnokság főpróbájának számító Players Championship Finals keretein belül az első körben találkoztak, akkor mindketten több mérkőzésnyilat is elpazaroltak mielőtt Asp lezárta volna a derbit. Hasonlóan kiegyensúlyozott találkozó várható, miután a jelenlegi zártkapus rendszer egyik legnagyobb kárvallottja Aspinall, aki bevallottan nehezen tudja magát felpörgetni a jelen körülmények közepette. Ilyen kondíciók között Waites mindenképpen veszélyes lehet riválisára.

Tipp: Szett hendikeppel: +1,5 Scott Waites 2,06

Michael Smith – Jason Lowe

Smith tavaly az első mérkőzésén búcsúzott egy hasonló kudarc idén komoly hatással lenne a világranglistán elfoglalt helyére, mivel a 2019-es döntős eredménye kerül most megvédésre. Az ősz folyamán több mint két év után tudott tornát nyerni, de az igazi nagy siker még várat magára. Lowe ellen nem lesz könnyű dolga bemutatkozni a friss Tour-kártyás angol, ahogy elmondta az első találkozója után imád esélytelenként, nyomás nélkül színpadra lépni. Erre szolgált kitűnő példának az idei UK Open, ahol Lowe kiejtette Adrian Lewist, majd döntőlegre kényszerítette Michael van Gerwent.

Tipp: Szett hendikeppel: +2,5 Jason Lowe 1,53