DartsEgyéb Sportok

Michael Smith újabb sansza? – PDC-világbajnokság 16. nap

2022. január 03.

Egyik elődöntőn sem borult a papírforma, de amíg a felső ágon egy végtelenül egyoldalú összecsapásnak lehettünk szemtanúi, addig az alsón minden idők egyik legjobb elődöntőjét produkálták a felek.

 

Michael Smith – Peter Wright

Kétségtelenül a torna legjobbjai csapnak össze. Mindketten 100 feletti tornaátlaggal bírnak, az első kilencnyiluk 110 környékén áll, a győztes legeik átlaga kevesebb, mint 14,5 nyíl, 0,4 180/leges mutatóval rendelkeznek. Smith mellett az egészen brutális kiszállózása szól (47,57%). Wright mellett a sokszínűség, ugyanis a „Bullyboy”-nál eddig jöttek a maximumok, de a „Snakebite” akkor sem jön zavarba, ha a 19-es szektort kell célba venni, ugyanis ő sokkal effektívebb a tábla ezen pontján.

Michael Smith magát meghazudtoló módon jutott el idáig. Az angol sorba vette az olyan akadályokat, amelyeken a korábbi években rendre elbukott és a változásra a legjobb példa a Wade-del szembeni elődöntője, ahol amellett, hogy a kulcsszituációkból rendre ő jött ki győztesen, a testbeszéde is megfelelő volt, a kimutogatás és hatalmas gesztusok helyett nagy koncentráció jellemezte, így elkerülte, hogy egy megnyert mérkőzés kícsússzon a kezei közül.

Peter Wright a könnyű kezdés után már a harmadik fordulóban a saját dolgát nehezítette, amikor úgy döntött jó ötlet a darts legnagyobb színpadán promotálni a legújabb termékét, de 0-2-nél visszatért ahhoz a szetthez, ami az idei legfontosabb tornagyőzelmeinél segítette és azóta is ezt használja kisebb-nagyobb változtatásokkal. Rydz ellen egy küzdős, eredmény után rohanós találkozón a fontos helyzetekben jött az extra tőle. Andersonnal pedig egy fantasztikus csatát vívott, ahol szinte az egész meccset kontrolálta, de az időszakos gyengélkedései a duplákon, majdnem döntőszettre kényszerítették.

Michael Smith élete első major torna sikerére készül és Wade után újabb olyan dartsossal találkozik, aki már happolt el előle jelentős serleget és Price után Wright szintén olyan rivális, akivel szemben nincs sok sikerélménye, sőt televíziós versenyek egyenes kieséses szakaszában 11-0 a skót javára az állás, de hasonló mutatók jellemezték a két évvel ezelőtti döntős párharcot is, akkor pont a „Snakebite” volt az átoktörő. Most a „Bullyboy”-on a sor?

Tipp: 180-asok száma 31,5 felett 1,64