DartsEgyéb Sportok

Mihez kezdenek a beugrók? – Masters 1. nap

2022. január 27.

A PDC immár nyolcadik alkalommal nyitja a szezont a „Mesterek Tornájával”. A verseny mivel nem ranglistás, így gyakran használják kísérletezésre a játékosok és nem is minden áron erőltetik a részvételt. Idén ketten is a távolmaradás mellett döntöttek.

Ryan Searle – Mervyn King

A két angol találkozója a pénteki nap harmadik összecsapása lesz. Tavaly King kiváló formában érkezett a tornára és egészen a döntőig menetelt, de hiába a világbajnoki negyeddöntő a játéka jelenleg csapnivaló. Searle hozta a kötelezőt Londonban, de Wright megint végállomást jelentett számára. A „Heavy Metal” 2021-ben komoly előrelépést mutatott a színpadi játék terén, amit most folytathat és a szenvedő honfitársa ellen egyértelmű esélyesként lép tábla elé.

Tipp: Mérkőzés győztese: Ryan Searle 1,62

Dimitri Van den Bergh – Ian White

White pályafutását tökéletesen leírják a Masters szereplései. A „Diamond” 2015 óta folyamatos résztvevője a versenynek, azonban még sosem örülhetett győzelemnek. A jelenleg világranglista 24. dartsos csak az elmúlt évben bevezetett bővítésnek köszönheti itt létét és nagyon komoly gödörbe került. A belga ellen viszont nem lesz könnyű dolga, ugyanis Van den Bergh a csalódást keltő vb után igyekszik visszatalálni a nyerő útra, amennyiben a sokszor gyengeségének számító duplázást csak kicsit is sikerül összeraknia óriási pofont oszthat ki.

Tipp: Mérkőzés győztese és legtöbb 180-as: Dimitri Van den Bergh 2,12

Dirk van Duijvenbode – Simon Whitlock

Az ausztrál történelmi mélységben van az Order of Meriten elfoglalt helyét illetően. Hiába a „Varázsló” által produkált rengeteg 180-an, a játéka nagyon hektikus, és 2020-ban ugyan még jöttek a bravúros televíziós szereplések, de 2021-ben már a kevés lehetőséget nem tudta megragadni. Duijvenbode tavalyi éve visszafogottabbra sikerült, mint a visszatérő szezonja, de a holland szereplése nem volt kérdés. Noppert visszalépésével Dirk előtt könnyebb akadály tornyosul.

Tipp: Mérkőzés győztese: Dirk van Duijvenbode 1,57

Devon Petersen – Luke Humphries

A dél-afrikai a másik szabadkártyás, aki Aspinall könyökproblémái miatt vehet részt a tornán. Humphries a héten értesült, hogy az egyik legnehezebb vetélytárs helyett egy formán kívül lévő, régóta csak szenvedő riválissal kénytelen szembenézni. Az „African Warrior” legtöbbször nem találja a tripla magasságát, ami egy olyan dartsos esetében, aki erőteljesen a maximumokra támaszkodik kulcskérdés. Humphries a UK Open-döntője után megint villant a világbajnokságon. „Cool Hand Luke” megadhatja az alaphangját az évének és célba veheti 2023-ra a top 10-et.

Tipp: Leg hendikeppel: Luke Humphries -2,5 1,66