Egyéb Sportok

MLB: Az Atlanta Braves újabb sikere „az ember tragédiája” a Dodgers számára? – Tárca

2020. október 16.

A National League főcsoportdöntőjeként zajló Atlanta BravesLos Angeles Dodgers párharca túlvan a negyedik alkalmon, készülhetünk is rögtön az ötödikre.

Ahhoz képest, hogy a Dodgers a közgondolkodás szerint akár a MLB-ban elérhető végső siker kapcsán, azaz a World Series döntőben is egyértelmű esélyes lenne, egyelőre nem igazán tudja egyértelművé tenni státuszát, nem tud cinkosa lenni a körülöttük kialakult kisebb kultusznak.

Még a párharc harmadik meccsén elért – hegyomlással felérő – rekordjuk, az első inningben produkált tizenegy darab pontjuk és az abból következő összesítésben való szépítésük is csak arra volt elegendő, hogy a médiát és önmagukat is tovább bűvöljék… azonban kicsit üresen – legalábbis a következő meccs tanulsága leginkább ez volt. Persze, egy rekordról nem szép így nyilatkozni, de a Braves elleni negyedik mérkőzésen semmi nem utalt arra, hogy említett „hegyomlásukkal” visszakapaszkodtak volna a főcsoportdöntő behúzásába.

Inkább arra volt ékes példa mindaz, amit láthattunk, hogy a Braves továbbra is egyenes tekintettel fut előre, még csak lelkileg sem rázta meg a játékosokat és a köztük lévő összhangot, hogy valakik egy nappal korábban épp ellenük építették tovább mítoszukat egy megalázó vereséget mérve rájuk. Mintha még a Dodgers rekordjából is inkább az atlantaiak profitáltak volna, és mintha Clayton Kershaw-ék továbbra is csak futnának az atlantai csapat után, de azt a „futást” is szanaszét végrehajtva, mint akiket saját reflektorfényük zavart volna meg – talán már maguk sem értik, miért kapcsoltak fel ennyi lámpát körülöttük, talán minden homályosság a sok fényforrásból származik számukra.

Apropó, Kershaw. A Dodgers úgy kezdte a találkozót, hogy egyértelművé tette, Kershaw kezével kívánja megragadni az előző meccs sikerét és azt áthajítani erre az alkalomra is.

Pechükre ehhez sem koncentráltság, sem dobóerő nem párosult Kershaw részéről, hogy markánsan tudjanak kezdeni. A Braves oldalán viszont Bryse Wilson kiváló formát mutatott, kevés dobóhibával játszott, és ha a mérkőzés nehézkesen is indult be, valahogy Wilson farvizén szép lassan fel-felzárkóztak a játékosok – mármint, persze csak a csapattársai, a Dodgers nem tudta felvenni a ritmust… Marcell Uzona hazafutásokat ütött, míg Ronald Acuña Jr. és Ozzie Albies is egyre élesebb lett, mígnem a hatodik inningben egyszer csak az atlantaiak ki tudták mozdítani a találkozót komfortzónájából és a Dodgers-re – egyébként sem derült égből – sikeresen szórtak villámokat.

Két dolog volt nyilvánvaló: az egyik, hogy a Los Angeles-iek kissé tanácstalanok és dekoncentráltak; a másik, hogy Kershaw az egyetlen terv, b) vagy c) nincs.

Márpedig így akkor sem lehet döntőbe menni, ha a közakarat úgy kívánja.